BOOT HOLLAND KOESTERT KARAKTER

Maar staat ook open voor nieuwe ontwikkelingen

LEEUWARDEN- In de aanloop naar het nieuwe vaarseizoen vinden weer de bekende watersportbeurzen plaats, waaronder Boot Holland. De organisatie koestert al jaren het karakter van de beurs, maar toont ook open te staan voor nieuwe ontwikkelingen.

De beurs in Leeuwarden staat bekend als no nonsense en geen fratsen. Het twee jaar geleden geïnitieerde Funpaviljoen leek dan ook niet helemaal te stroken met het karakter van de beurs. Toch was dit een schot in de roos. Anouk Kuperus, beursmanager van Boot Holland: “Natuurlijk houden we vast aan onze principes, want daar heeft Boot Holland zijn succes aan te danken. Maar dit bekent niet dat je niet moet openstaan voor nieuwe ontwikkelingen. Suppen en kiten staan in het middelpunt van de belangstelling. Die groep moeten we een platform bieden. Wat het goed doet moet je houden en zo is er ook dit jaar weer een groot waterbassin waarin kan worden kennisgemaakt met deze nieuwe manieren van watersport. Wel heeft het Funpaviljoen een iets andere opzet, want nu maakt het deel uit van het Recreatiepaviljoen.’’

’’Daarnaast worden reisdoelen steeds belangrijker. Waar kun je in een korte tijd naartoe met je boot. Dat willen we graag laten zien, ook omdat we daarmee het aanbod completer maken.” Nog steeds vormt de staalbouw het hart van Boot Holland. Dit samen met sloepen, tenders, consoleboten, rubberboten, polyester kajuitboten, toebehoren als navigatie en kleding,  (open)zeilboten, cartografie, verzekeringen, accessoires, (buitenboord)motoren, watersportverenigingen en -organisaties zorgt voor een breed aanbod én voor het succes van Boot Holland. 

Voor veel standhouders is Boot Holland een niet te missen beurs. Elk jaar weer is het dé watersporttentoonstelling met de meeste primeurs. Kuperus: “Deze groep vormt een belangrijke basis en er spreekt vertrouwen uit. Als bedrijven terug komen, doe je het goed.” Brandsma Jachten,  De Stille Boot, Vedette Jachtbouw, Smelne Yachtcenter, Tornado Sailing, Bootcentrum Geertsma, Webasto en Pollard Jachtbouw zijn hier voorbeelden van.

Naast alle primeurs en nieuwbouw schepen is op Boot Holland ook een ruim aanbod van in onberispelijke staat gebrachte gebruikte stalen motorjachten. In de Keltenhal zijn er diverse fraaie occasions van Jachtbemiddeling Van Veen. Smelne Yachtcenter presenteert een selectie jong gebruikte jachten in de Saksenhal.

Boot Holland is de aftrap van het watersportseizoen en wordt gehouden van vrijdag 9 tot en met woensdag 14 februari in het WTC Expo Leeuwarden.

Boot Holland 2 Boot Holland 2
Boot Holland Boot Holland
Boot Holland 3 Boot Holland 3