BEKKING TOVERT 'KONIJN' UIT HOGE HOED

Bekentenis aan boord van Team Brunel

MELBOURNE- Vlak voor Kerst tovert Bouwe Bekking een ’konijn’ uit de hoge hoed. Onderweg naar Melbourne blijkt Team Brunel nog een derde bemanningslid met Nederlandse roots aan boord te hebben. 

Volvo Ocean Race veteraan en schipper van Team Brunel Bouwe Bekking: “Het konijn is eindelijk uit de hoge hoed. Kyle Langford heeft toegegeven een Nederlander te zijn.”

Video Bouwe Bekking over Kyle Langford (https://www.youtube.com/watch?v=JP3ElxUQTf8)

Langford: “Mijn oma is Nederlands, ze is in het verleden naar Australië geëmigreerd en vind het geweldig dat ik nu op een Nederlandse boot vaar. Ze was altijd al een van mijn grootste fans maar dat ik nu ook nog op een Nederlandse boot vaar, ja dat helpt wel.”

Bekking: “Het heeft even geduurd voordat die het toegaf. Maar hij is er onwijs trots op dat die Nederlander is, al is het maar voor een gedeelte. Daarnaast vindt Kyle het natuurlijk geweldig dat zijn oma hem zo volgt en support.”

De zeven deelnemende boten worden rond de kerstdagen verwacht in het Australische Melbourne. Team Brunel ligt op dit moment op een vierde plaats op slechts 10 zeemijl achter de nummer drie Vestas 11th Hour Racing. Met nog ruim 1000 zeemijl te gaan is het podium in zicht.

 

Positie report - 14.00 uur Nederlandse tijd.

Mapfre

Dongfeng raceteam - in stealth mode

Vestas 11th Hour Racing

Team Brunel

Team Sun Hung Kai / Scallywag

Turn the Tide on Plastic

Team AkzoNobel

langford langford