BEKKING LAAT ANNIE LUSH IN VOLGENDE LEG AAN WAL

Geblesseerde team Brunel zeilster krijgt tijd voor herstel

MELBOURNE- De Britse zeilster Annie Lush zal de volgende leg van de Volvo Ocean Race noodgedwongen aan wal blijven. Team Brunel schipper Bouwe Bekking liet in Melbourne weten dat Annie eerst zal moeten herstellen van de rugblessure die ze in leg twee opliep. 

Video met dankwoord  Annie Lush (https://www.youtube.com/watch?v=N52SEo9Cyeg)

De 37-jarige Annie Lush liep in de leg van Kaapstad naar Melbourne een zware rugblessure op toen zij door een enorm golf werd gegrepen en tegen de zeereiling werd gegooid. De situatie leek zich ernstig aanzien. Ruim 70 uur lag Annie plat op bed. Voortdurend was er overleg tussen het team aan boord en medisch specialisten aan wal.

Groot was de opluchting toen Annie na enkele dagen weer aan dek verscheen. Weliswaar alleen om een luchtje te scheppen. Meedraaien in het team was niet mogelijk. De komende tijd zal Annie worden behandeld en zal zij moeten werken aan haar herstel. Of zij nog deze race terugkeert aan boord bij Team Brunel, is de vraag en zal afhangen van haar herstel.

27 december 2017

Geblesseerde Lush niet mee in Leg 4 naar Hong Kong

Sally Barkow (USA) vervangt Lush

 

De Britse zeilster Annie Lush zal geen deel uitmaken van de Team Brunel crew die op 2 januari Melbourne verlaat voor de vierde etappe van de Volvo Ocean Race richting Hong Kong. Lush, die afgelopen week in Leg 3 een blessure op liep, maakt het naar omstandigheden goed maar zal zich nu eerst moeten focussen op haar herstel. Lush wordt vervangen door de Amerikaanse Sally Barkow, ploeggenoot van Lush en Ehler in de vorige Volvo Ocean Race aan boord van Team SCA.

 

Foto: Ugo Fonolla / Volvo Ocean Race

 

Lush is op 25 december na aankomst in Melbourne onderzocht in het ziekenhuis. Uit de onderzoeken is gebleken dat ze twee botten in haar voet en ééntje in haar rug heeft gebroken. Een operatie is niet noodzakelijk, rust voldoet.

Lush: “De dokters verwachten dat ik met 4 tot 6 weken rust er weer bovenop ben. Uiteindelijk valt het gelukkig allemaal nog mee en is er geen operatie nodig. Ik vind het moeilijk dat ik deze etappe niet mee kan maar ik heb geen keus. Het enige wat ik nu kan doen is mij vol op mijn herstel focussen en zorgen dat ik er zo snel mogelijk weer sta voor het team. Misschien dat ik nog wat verschillen kan ontdekken met de andere teams van achter mijn laptop.”

Bouwe Bekking: “Ik denk dat alle kenners weten wat voor een complete zeilster ze is. Annie heeft twaalf jaar ervaring in het Olympische zeilen en ze heeft de Volvo Ocean Race al een keer gevaren. Ze is dan ook echt een fantastische toevoeging aan ons team,” aldus de schipper van Team Brunel die een dezer dagen zijn team voor de volgende leg bekend zal maken.

 

 

Annie lush Annie lush
annie 1 annie 1
8 8