SALLY BARKOW VERVANGT ANNIE LUSH

Oud-zeilster van SCA met Brunel naar Hongkong

MELBOURNE-  De geblesseerde Britse zeilster Annie Lush zal zoals Watersport-TV al eerder meldde geen deel uitmaken van de Team Brunel tijdens de vierde etappe van de Volvo Ocean Race richting Hong Kong. Lush wordt vervangen door de Amerikaanse Sally Barkow, ploeggenoot van Lush en Ehler in de vorige Volvo Ocean Race aan boord van Team SCA.

Annie Lush is op 25 december na aankomst in Melbourne onderzocht in het ziekenhuis. Uit de onderzoeken is gebleken dat ze twee botten in haar voet en ééntje in haar rug heeft gebroken. Een operatie is niet noodzakelijk, rust voldoet.

“De dokters verwachten dat ik met 4 tot 6 weken rust er weer bovenop ben. Uiteindelijk valt het gelukkig allemaal nog mee en is er geen operatie nodig. Ik vind het moeilijk dat ik deze etappe niet mee kan maar ik heb geen keus. Het enige wat ik nu kan doen is mij vol op mijn herstel focussen en zorgen dat ik er zo snel mogelijk weer sta voor het team. Misschien dat ik nog wat verschillen kan ontdekken met de andere teams van achter mijn laptop. Ik ken Sally goed en weet dat hoe zij mijn rol zal invullen. Met haar krijgt het team een ervaren zeiler terug die weet hoe het werkt en wat er gevraagd wordt.”   

Annie is een vechter

Schipper Bekking: “Annie is een vechter. We hebben haar echt moeten afremmen aan boord en ik ben blij dat het uiteindelijk relatief meevalt. We waren bang dat het erger was maar we hadden ook geen keus. Het enige wat wij konden doen was zorgen dat we zo snel mogelijk in Melbourne aan kwamen. Dat was haar beste optie om van boord te komen. Dit is een gedwongen vervanging die we liever natuurlijk niet hadden gedaan. Maar ik heb het volste vertrouwen in Sally en haar kwaliteiten.”  

Op het moment van het incident stond Lush aan de achterste grinder. Burling stond vlak achter haar en was bezig het grootzeil te trimmen. Op het moment dat de golf over de boot kwam, werden Lush en Burling tegen de achterste zeereling gegooid. Lush kwam daarbij ongelukkig terecht en was niet in staat om zelfstandig overeind te komen.

Lush: “Ja toen lag ik daar, ik wist dat ik er niet af zou spoelen omdat ik was aangelijnd maar veel meer dan blijven liggen kon ik niet doen. Gelukkig kon Peter snel Bouwe en Alberto aan dek erbij roepen. Ze hebben mij vervolgens horizontaal naar binnen gebracht waar ik werd overgenomen door Carlo en Kyle. Gek genoeg ging het exact zoals we dat getraind hebben voor de race. Iedereen stond op dezelfde positie, het luik zat aan dezelfde kant en de bunk waar ik in ging was ook dezelfde. Dit soort voorbereiding betaalt dus echt uit en zorgde ervoor dat ik me ook geen moment onveilig gevoeld hebben. De mannen hebben echt een geweldige job uitgevoerd door me recht te houden en met zo min mogelijk pijn op bed te leggen. Bepaald geen makkelijke job in een ruwe zee en met een snelheid van meer dan 20 knopen.”

Dankbaar voor steun

Zowel Annie als Team Brunel hebben in de afgelopen dagen veel hartverwarmende reacties ontvangen per sms, mail en via de verschillende sociale media. Reacties van zowel familie, vrienden als fans van over de hele wereld. Doormiddel van deze korte video boodschap wil Annie Lush iedereen graag bedanken.

Dankwoord Annie voor steun (https://www.youtube.com/watch?v=N52SEo9Cyeg)

Sally Sally
Annie lush Annie lush