HAAGSE JONGEREN GEZOCHT VOOR OCEAANOVERSTEEK

Aan boord van bark Europa

DEN HAAG- De bark EUROPA is opnieuw op zoek naar Haagse jongeren tussen de 18 en 26 jaar die ervan dromen om de oceaan over te steken! In mei en juni staat de oceaanoversteek van Kaapstad naar de Azoren op het programma. 

Samen met de internationale bemanning varen de geselecteerde jongeren in 54 dagen van Kaapstad naar Horta op de Azoren. De kans die het fonds ’Vrienden van EUROPA’ creëert voor Haagse jongeren is uniek. Behalve privé uitgaven zoals communicatie vanaf het schip (bellen of mailen via de satelliet) drankjes aan de bar, je eigen verzekeringen en eventuele kosten bij uitstapjes aan de wal, kost deze droomreis helemaal niets! Het enige wat de Haagse avonturiers moeten doen is de rederij en de bemanning van de EUROPA ervan overtuigen dat zij de juiste persoon zijn om mee te nemen en uitleggen waarom deze reis nooit voor hen weggelegd zou zijn zonder hulp van het fonds ’Vrienden van EUROPA’. 

Bekijk video EUROPA (https://www.facebook.com/barkeuropa/videos/1658566904205651/)

De bark EUROPA is een Nederlands Tall Ship en met haar lengte van 56 meter en 3 masten een imposante verschijning. Aan boord werken 16 bemanningsleden en 48 trainees vanuit het Sail Training Programma. De EUROPA heeft een internationale crew en ook de trainees komen vanuit de hele wereld, de voertaal aan boord is dan ook Engels. Aan boord worden de trainees die de kans krijgen om mee te varen meteen opgenomen in de EUROPA-familie én in het wachtsysteem. Iedereen helpt mee met zeilen, met het onderhoud van het schip en met het schoonmaken. Zeilervaring is geen vereiste bij de selectie.

Aanmelden voor deze unieke kans kan t/m 18 februari. Op www.barkeuropa.nl staat welke informatie er in de brief moet staan en aan welke voorwaarden je moet voldoen om te solliciteren.

Informatie

Stuur voor meer informatie over de reis een mail naar: info@barkeuropa.nl onder vermelding van ’Haagse jongeren project’ en je voor- en achternaam.

 

Foto Arthur Smeets
 

 

Haagse jongeren Haagse jongeren