VAN SLOOPBOOT TOT DROOM ZEILJACHT

WTV-serie over het tweede leven van 'Alert'

ZAANDAM- Vertwijfeld stond Frans Brandjes in september vorig jaar te kijken bij de tijdelijke tewaterlating van ’Alert.’ Een in 1948 in Amerika gebouwd zeilschip, waarvan hij net eigenaar was geworden. Tegen het advies van velen had hij de in verval geraakte klassieker als cadeau geaccepteerd.

Inmiddels zijn we enkele maanden verder. Van de loods bij jachtwerf Claasen in Zaandam, waar ’Alert’ stond te wachten om gesloopt te worden, is het schip overgevaren naar de werf van Brouwer.
Met hulp van een medewerker en zijn oudste broer, is Frans direct begonnen met het opknappen. Een project waar hij aanvankelijk behoorlijk tegen opzag. Ook omdat hij geen idee had, in welke staat ’Alert’ verkeerde en vooral wat hij allemaal zou tegenkomen. ’’Je kunt met zo’n project flink het schip ingaan,’’ aldus de ondernemer uit Uitgeest enkele maanden geleden.
Glunderend loopt Frans op dit moment rond op de werf van Brouwer. Ieder vrij uurtjes is hij er te vinden. ’’En alles zit mee,’’ aldus Brandjes die komende week zijn 65e verjaardag hoopt te vieren en zichzelf een dag minder werken per week cadeau gaat geven. Voor het opknappen van zijn droomschip had hij aanvankelijk twee jaar uitgetrokken. Maar Frans is optimistisch en verwacht dat hij de klus een stuk sneller zal klaren. Zeker als hij binnenkort wat extra vrije tijd krijgt.
Je kunt Frans en de ’Alert’ volgen via de serie ’Van sloopboot tot droom zeiljacht’  die op Watersport-TV wordt uitgezonden. De vierde aflevering (https://www.youtube.com/watch?v=3PGtMADQYXU&t=94s) is deze week online gegaan op ons themakanaal. Wil je de voorgaande afleveringen terugzien, klik dan op Uitzending Gemist! (https://www.youtube.com/channel/UCJ8Vs9Fv99ZHxn62pM6pRnw/videos).

 

 

DU6A0615 DU6A0615
DU6A0618 DU6A0618
Claasen-Alert01 Claasen-Alert01
DU6A9450.jpg kopie DU6A9450.jpg kopie
DU6A9564 DU6A9564