ANNIE LUSH KEERT TERUG BIJ BRUNEL

Zeilster naar verwachting bij start leg 6 van de partij

HONGKONG- De Britse zeilster Annie Lush, die in Leg 3 geblesseerd raakte, is op de weg terug. Lush is onderweg naar Hong Kong om zich weer aan te sluiten bij Team Brunel.

Lush, die twee botten in haar voet en één in haar rug brak in december, is nog herstellende. De verwachting is dat ze na een intensief herstelprogramma op 7 februari klaar zal zijn om met het team in Leg 6 van Hong Kong naar Auckland te zeilen. Na aankomst in Melbourne op 25 december verbleef Lush nog een week in Australië. Vervolgens vloog Lush naar Nieuw-Zeeland voor de volgende fase van haar herstel. Een vlucht van meer dan 24 uur terug naar Europa was op dat moment te zwaar. Afgelopen vrijdag raadpleegde Lush een van de topsportartsen en fysiotherapeuten van Nieuw-Zeeland. Deze arts, onder andere nauw betrokken bij het Nieuw-Zeelandse rugbyteam de All Blacks, had goed nieuws voor de Britse zeilster. Na een reeks scans blijken de fracturen goed hersteld te zijn en is de verwachting dat ze volledig hersteld is over twee weken voor de etappe van Hong Kong naar Auckland.

Om de botten zoveel mogelijk tijd te geven om te helen, zal Lush tot de start van Leg 6 niet alle op het programma staande wedstrijden meezeilen. Lush werkt samen met teamfysiotherapeut Ricardo Meijer in de sportschool en het zwembad aan de laatste fase van haar herstel.

Lush enthousiast 

Lush: ”Ik ben erg blij dat ik vorige week de uitslag heb gehad dat het herstel goed is verlopen en dat ik me nu weer kan aansluiten bij het team voor het vervolg van de race. Het was voor mij een spannende week. Enerzijds het wachten op de scanresultaten en anderzijds het volgen van de verrichtingen van het team op de tracker. Ik kijk er naar uit om de rest van het team te zien en te horen wat we kunnen leren van de afgelopen etappe. We gaan er alles aan doen om in de volgende etappe het resultaat neer te zetten waar we naar streven!”

Foto: Ugo Fonolla / Volvo Ocean Race

Annie Lush 3 Annie Lush 3
Annie lush Annie lush