VETUS WINT INNOVATIE AWARD IN MIAMI

Met de BOW PRO boegschroeven

MIAMI- VETUS nieuwe BOW PRO boegschroeven zijn op de Miami Boat Show 2018 bekroond met de prestigieuze NMMA Innovation Award in de categorie “Propulsion Equipment & Parts”.

De BOW PRO heeft de award verdiend door zich in innovatief opzicht te onderscheiden van andere producten in de markt, door een duidelijk voordeel te bieden aan de consument en door het bewezen gebruikersgemak. Deze borstelloze boegschroeven zijn revolutionair: ze zijn volledig proportioneel bedienbaar, hebben een ongelimiteerde run-time, zijn zeer stil in gebruik, onderhoudsarm en geschikt voor zowel 12V als 24V. De BOW PRO boegschroeven zijn leverbaar vanaf april 2018.
Marcel Borsboom, directeur VETUS: “De BOW PRO serie wordt aangestuurd door één van de twee proportionele VETUS CAN BUS panelen. Waar het basispaneel een traploze bediening van de boegschroef biedt, biedt de uitgebreidere variant daarnaast ook nog een hold-functie. Hiermee wordt aanmeren zonder touwen een fluitje van een cent. De proportionele aansturing van de boegschroeven vereenvoudigen het manoeuvreren aanzienlijk.”

Inductiemotor
De prijswinnende BOW PRO boegschroeven zijn uitgerust met een inductiemotor, wat resulteert in een zeer stille motor en ongelimiteerd run-time. De (AC) inductiemotor wordt aangestuurd door de VETUS MCV motorcontroller. Deze in-huisontwikkelde motorcontroller kan overweg met zowel 12 V en 24 V (DC) input, wat de BOW PRO serie geschikt maakt voor vrijwel alle boten. De capaciteit van de aanwezige accu’s is de enige beperking op de run-time van de boegschroef. Door het gebruik van de borstelloze motor is de BOW PRO zeer stil, stof- en vonkvrij en bijzonder geschikt voor toepassingen in uitdagende omgevingen zoals charterboten. Alle modellen van de BOW PRO serie voldoen aan de ‘10 minuten vol vermogen’ prestatie-eis. Op dit moment is er geen enkele concurrent die deze uitzonderlijke prestatie benadert.

Achteraf inbouwen

Het achteraf inbouwen van PRO BOW boegschroeven is zeer eenvoudig. Doordat de BOW PRO motor op de meeste BOWxxC en D staartstukken past is deze reeks zeer geschikt voor het vervangen van bestaande VETUS boegschroeven. Bij het vervangen van de motor en de flens hoeft de boot niet uit het water, wat de vervanging een stuk minder kostbaar maakt. Alle componenten zitten verwerkt op de compacte motor, dus het is werkelijk plug-and-play.
BOW PRO vs Traditioneel
Het hoge rendement (tot 93%) van de BOW PRO motor is een enorme stap voorwaarts vergeleken met het rendement van de traditionele boegschroeven met koolborstels (tot 65%). De warmte van de BOW PRO boegschroef wordt afgevoerd door een grote warmtewisselaar en het slimme aansturingssysteem zoekt actief een balans tussen geleverd vermogen en hitteafvoer. Onbeperkte run-time, proportioneel bedienbaar en stil in gebruik; deze boegschroef is de terechte winnaar van de 2018 NMMA Innovation award.

Vanaf april zijn de eerste 7 modellen uit de reeks beschikbaar, hogere vermogens volgen in de loop van 2018. BOW PRO boegschroeven zijn herkenbaar aan een frisse blauw witte kleurstelling.
 

 

 

bowa90_met_buis_8bit_rgb bowa90_met_buis_8bit_rgb