OPEN HUIS WATERSPORTBOULEVARD 'T GES

Veel activiteiten: van gratis boottaxatie tot maritieme fotoshoot

SNEEK- Watersportboulevard ´t Ges in Sneek, gelegen in het hartje van het Friese watersportgebied, houdt zaterdag 21 april een open dag. Bijna vijftig bedrijven, die allemaal gerelateerd zijn aan de watersport, organiseren activiteiten en acties. Van een gratis boottaxatie tot een workshop over de buitenboordmotor, van een maritieme fotoshoot tot een proefvaart.   
 
De open dag richt zich volgens de organisatie op (buitenlandse) watersportliefhebbers van alle leeftijden die allemaal hun eigen wensen hebben. ”Ze brengen graag hun vrije tijd door op of bij het water, wel ieder op hun eigen manier. Ze varen het liefst op een motor- of zeiljacht, vieren het liefst vakantie aan het water, of gaan lekker met de visboot het water op. Anderen willen weer een bedrijfsuitje op of bij het water organiseren. Iedereen kan bij ons terecht”, aldus Jelly Tuinstra van vereniging ’t Ges.

Workshops
Het belooft op 21 april een feestelijke dag te worden, met uiteenlopende activiteiten. Zo houdt Van Wieren Watersport een workshop over de buitenboordmotor. Op vakantieboerderij Broeresloot is er een gratis maritieme fotoshoot. Gratis een boot taxeren? Dat kan bij Vivante Yachts. Friesland Zeilen geeft een workshop manoeuvreren in kajuitzeiljacht Fox 22 en houdt een bootshow met Zweedse klassieke daysailers. En weten hoe een zeilboot Tirion 21 wordt afgebouwd? Sail-a-Way laat het zien.
Alles op één locatie
Op watersportboulevard ‘t Ges langs de Houkesloot in Sneek zijn vijftig bedrijven gevestigd gerelateerd aan de watersport. Ze verhuren en/of verkopen nieuwbouw jachten, speedboten, visboten en aanbod van de makelaardij. Andere bedrijven op ’t Ges verkopen (buitenboord)motoren of verhuren ligplaatsen, of zijn toeleveranciers en reparateurs. Bijzonder is dat bijna alle bedrijven aan het vaarwater liggen, waardoor ze per boot – met staande mast – bereikbaar zijn vanaf het Sneekermeer. 
 

 

Sneek t Ges Sneek t Ges