NIEUWE SERIE MET ZEILJACHT INGELING

Vlogs over het zeilen, de beleving, de crew en nog veel meer

SCHARENDIJKE- Camille Callaert is niet alleen gek van zeilen. Van bijna alle tochten die hij vaart, maakt hij ook vlogs. De avonturen van zeiljacht Ingeling kun je vanaf nu bekijken op Watersport-TV.

Camille, die veelal met zijn gezin zeilt maar ook tripjes maakt met zijn zeilvrienden, is wat je zegt een echte watersporter. ”Lang geleden ben ik begonnen met een visbootje op het Brielse Meer. Daarna bleek zeilen toch wel erg leuk te zijn, en omdat een andere watersporter had gezegd “Koop eerst een zeilboot en daarna pas een huis” (dat komt toch wel) hebben mijn vrouw Tineke en ik eerst een zeilboot gekocht. Een Drifter 25 ‘Bizzy Lizzy’. Alles ging soepel en er kwam een huis, 2 lieve kinderen en een grotere boot, een 30 voeter ‘Dream’, later gevolgd door een First 31.7 ‘Ingeling’.

Toen mijn zoon klaar was met de middelbare school ben ik samen met hem met de ‘Ingeling’ naar de Azoren heen en terug gezeild. Dit was zo’n mooie ervaring en ik heb er zo van genoten, mijn droom is nu het maken van een wereldreis geworden. We zijn de overtollige spullen al aan het verkopen. Je kunt het misschien niet begrijpen, maar het is heel fijn om te ontspullen,’’ aldus Camille. De planning is om over zeven jaar op wereldreis te gaan. ’’Het is nog niet helemaal duidelijk, hoe dit gaat lopen, maar we hebben een doel.’’

De vlogs die Camille maakt, geven een mooie impressie van het zeilen met de Ingeling, het plezier en de opstappers die af en toe meevaren. Maar ook van de vaargebieden die worden aangedaan.

Kennismaking met Zeiljacht Ingeling (https://www.youtube.com/watch?v=uCBEgoqxXXU)

  

 

Ingeling 2 Ingeling 2
Ingeling 6 Ingeling 6
Ingeling 4 Ingeling 4
Archipel Archipel