MARK SLATS ONTVANGT GUINESS BOOK OP RECORDS AWARD

Roeier gaat nu non-stop de wereld rondzeilen

LONDEN- Mark Slats (41) heeft afgelopen weekeinde tijdens de awarduitreiking van de Talisker Whisky Atlantic Challenge 2017 in Londen zijn Guiness Book of Records award in ontvangst genomen. Met maar liefst 5 dagen verbrak Slats in januari het wereldrecord oceaan roeien solo.

Slats stak, tijdens de Talisker Whisky Atlantic Race 2017, solo de Atlantische oceaan over in zijn boot Peanuts. Hij roeide van La Gomera (Canarische eilanden) naar English Harbour Antiqua in 30 dagen, 7 uur en 49 minuten. Slats roeide hij van oost naar west met een gemiddelde snelheid van 3.503 knopen tussen 14 december 2017 en 13 januari 2018.

Slats kwam onder luid applaus en gejoel het podium op. Zijn aankondiging eindigde met: ‘how the hell did he do that?’.  Die vraag hebben meer mensen zich gesteld. Van het gehele deelnemersveld kwam Slats als 4e over de finishline achter 3 viermans boten. Hij liet hierbij alle driemans, tweemans en eenmansboten achter zich. De tweede soloroeier die finishte kwam maar liefst 14 dagen na Slats binnen in de haven van Antiqua.

Het volgende avontuur van Slats staat al voor de deur. Op 1 juli 2018 start de Golden Globe Race 2018 waar hij aan mee doet. Slats vertrekt met zijn boot Maverick vanuit Les Sables-d’Olonne in Frankrijk om solo, non stop, de wereld rond te zeilen. Het is de 50e editie van de Golden Globe Race waarbij in 1968 slechts 1 deelnemer finishte. Vanwege het jubileum van de race wordt er gevaren met equipment aan boord van voor 1968. Satellietverbinding en bijvoorbeeld auto pilot mogen tijdens deze race niet gebruikt worden.

Mark Slats Guiness Book of Records Award Verbeken Oceaanroeien solo met 5 dagen Mark Slats Guiness Book of Records Award Verbeken Oceaanroeien solo met 5 dagen