MAURICE LEESER VERTREKT BIJ WATERSPORTVERBOND

Nieuwe uitdaging als directeur bij Sportbedrijf Lelystad

UTRECHT- Directeur Maurice Leeser vertrekt bij het Watersportverbond. Leeser zegt na 7 naar Watersportverbond toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. Op 1 september begint hij als directeur-bestuurder bij het Sportbedrijf Lelystad. (https://www.sportbedrijf.nl/)

’’Het Sportbedrijf Lelystad is een ambitieuze organisatie met een groot hart voor sport en bewegen in Lelystad. Ik kijk er echt naar uit om vanaf september bij te mogen dragen aan het stimuleren van een gezonde leefstijl van de inwoners van Lelystad, sport en bewegen in te zetten voor het aanpakken van maatschappelijke opgaven en het Sportbedrijf verder uit te bouwen tot een klantgerichte en gezonde organisatie,’’ aldus Leeser.

”Verder kijk ik met veel trots terug op mijn periode bij het Watersportverbond. Een gecompliceerde start met noodzakelijke financiële en bestuurlijke herstelmaatregelen dat werd opgevolgd met mooie jaren waarin het Watersportverbond grote stappen heeft gezet, eigenlijk teveel om op te noemen. Zo zijn er nieuwe, eigentijdse en duurzame initiatieven in de markt gezet, denk o.a. aan de Optimist on Tour, de Watersportacademy en de Eredivisie Zeilen. Daarnaast is de Kanobond succesvol geïntegreerd, zijn de Olympische- en Paralympische Spelen van 2012 en 2016 zeer succesvol geweest, is er een nieuw Topzeilcentrum gerealiseerd in Scheveningen en zijn we event partner van de aanstaande finish van de Volvo Ocean Race in Den Haag. Natuurlijk is ook een aantal initiatieven niet gelukt of in mindere mate dan ik had gehoopt, maar het Watersportverbond is een moderne en klantgerichte sportorganisatie geworden en daar ben ik trots op.’’

Het bestuur van het Watersportverbond beraadt zich over de opvolging van Leeser.

 

 

Maurice Leeser Maurice Leeser