JETTEN YACHTING BV IN ZWAAR WEER

Faillissement onafwendbaar

SNEEK- Jetten Yachting BV in Sneek verkeert in zwaar weer. De bekende scheepswerf kan haar betalingsverplichtingen niet meer nakomen. Een faillisement is onafwendbaar.

In een bericht aan leveranciers laat directeur Jeannot Grim weten dat de verwachting is dat het faillissement uiterlijk 8 mei wordt uitgesproken. ’’Het betreurt ons u niet anders te kunnen inlichten.”
Vorig jaar juli werd de werf door de broers Marcel en Sander Jetten verkocht aan Grim. Dit met de bedoeling om de Sneker werf de ruimte te geven voor verdere internationale groei. ’’Door de verkoop van ons bedrijf kunnen we ons weer concentreren op datgene, waar we het beste in zijn,’’ aldus de broers in een persbericht dat rond de overname vorig jaar werd verspreid.
Jeannot Grim was sinds eind 2016 algemeen directeur van Jetten Shipyards.  “Ik heb vele jaren ervaring met internationaal opererende bedrijven. En ik denk dat ik de juiste persoon ben om de vereiste wijzigingen ten aanzien van het internationaal opschalen van de organisatie en het verankeren van de daarvoor vereiste kwaliteitscriteria in het bedrijf door te kunnen voeren,’’ aldus Grim in hetzelfde persbericht vorig jaar.

Watersport-TV heeft Grim donderdagavond gebeld, maar hij was niet bereikbaar voor een reactie.

Opgericht in 1997 heeft Jetten Shipyard onder eigen naam bijna 300 schepen gebouwd in de modellijnen Jetten, Bommelaer, MPC, Custom Build by en de Jetten Beach, die in 2017 is uitgeroepen tot Europese Motorboot van het Jaar. Op de werf in Sneek werken ruim 40 medewerkers. Jetten Shipyard deed het liefste zo veel mogelijk in eigen huis: aluminium cascobouw, schilderwerk, stoffering, scheepsbetimmering en de technische opbouw. 

JettenBeach_moodboard3 JettenBeach_moodboard3