BRUNEL NAVIGATOR EN EX-ONBOARD REPORTER GEARRESTEERD

Volvo Ocean Race organisatie biedt Newport excuses aan

NEWPORT- Andrew Cape, de navigator van Team Brunel en ook Stefan Coppers, in de vorige editie de onboard reporter op de Nederlandse Volvo Ocean Racer, zijn dinsdagochtend in Newport gearresteerd. Beiden werden aangehouden omdat zij er van beschuldigd werden een politieagent te hebben aangevallen en zich wanorderlijk te hebben gedragen.

Volgens berichten was er een brandalarm in een restaurant in een bar op Banister’s Warf. Op verzoek van de aanwezige politie werden de circa 100 aanwezige mensen verzocht het gebouw te verlaten zodat brandweermensen het alarm konden resetten. Diverse mensen weigerden om weg te gaan. Zo beweert de politie. Er doen inmiddels verschillende verhalen de ronde over wat zich heeft afgespeeld en wat de eventuele rol en betrokkenheid is geweest van Cape en Coppers. In Newport wordt rondom de betrokkenen gesproken over een storm in een glas water. Beide mannen zijn voor de rechtbank verschenen, waar de aanklachten zijn afgewezen. Naast de Cape en Coppers werden nog vijf personen aangehouden, die een connectie hebben met de Volvo Ocean Race.

De organisatie van de race heeft een verklaring gegeven:  On Tuesday, following an incident in downtown Newport, seven people associated with the Volvo Ocean Race were detained by local police. All were released after pleading to misdemeanour in disorderly conduct. On behalf of the Volvo Ocean Race we apologise to the Newport community for any disturbance caused and we thank the authorities for their asssistence.

Watersport-TV heeft Team Brunel vandaag om een reactie gevraagd. De zegsman van het team verwijst voor commentaar door naar bovenstaande verklaring van de VOR-organisatie. Zelf wil hij niet reageren. ’’Wij willen ons graag focussen op de race.’’

6 6
stefancoppers stefancoppers