TEAM BRUNEL ZEILT NAAR WINST IN NEWPORT

Kat in het bakkie volgens Bekking

NEWPORT- Team Brunel heeft zaterdag in Newport op overtuigende wijze de winst naar zich toe getrokken in de In-Port race. Na een goede start pakte het team van Nederlanders Bekking en Huisman direct de leiding en stond deze ook niet meer af. Team Brunel klimt door de winst naar de derde plaats in het In-Port race klassement.  

Video interviews Carlo Huisman en Bouwe Bekking (https://www.youtube.com/watch?v=IwLgYftP_wI&feature=youtu.be)

Nieuw-Zeelander Peter Burling was net als in de voorgaande havenraces, de stuurman aan boord van Team Brunel. Burling: “We wisten dat de start cruciaal zou zijn. We kwamen goed uit de startblokken, namen direct afstand van de rest van het veld en dat maakt de race daarna dan een stuk makkelijker.”

Eindresultaat Gurney’s Resorts In-Port Race Newport

1. Team Brunel 7

2. MAPFRE 6

3. Vestas 11th Hour Racing 5

4. Team Sun Hung Kai/Scallywag 4

5. Dongfeng Race Team 3

6. team AkzoNobel 2

7. Turn the Tide on Plastic 1

Kat in het bakkie volgens Bekking

Schipper Bouwe Bekking was direct na de overtuigende finish alweer bezig met het overall eindklassement en de komende etappe. Bekking: “Dit is natuurlijk een lekker resultaat zo vlak voordat we de offshore beginnen. We hadden een goede start en daarna was het kat in het bakkie zoals ze dan zeggen. We hebben gewoon heel netjes gezeild en wat punten gepakt ten opzichte van de concurrentie. Het was een goede stop-over voor ons. We weten hoe belangrijk de komende etappe wordt. We moeten de twee rode boten verslaan en dan hebben we nog een uitstekende kans op de eindoverwinning.”

Op plek drie

Team Brunel rukt door de overwinning op naar de derde plaats in het klassement over alle In-Port Races. Brunel, dat ook in Lissabon al de beste was, staat op 36 punten. Daarmee is het inmiddels de beste Nederlandse boot in dit klassement. Over de In-Port races wordt een apart klassement bijgehouden. Bij een eventuele gelijke stand in het overall klassement geeft heeft resultaat van de In-Port races de doorslag. In totaal zijn er nog drie havenraces te varen.

Tussenstand In-Port race klassement

1. MAPFRE 50

2. Dongfeng Race Team 42

3. Team Brunel 36

4. team AkzoNobel 35

5. Vestas 11th Hour Racing 23

6. Team Sun Hung Kai/Scallywag 19

7. Turn the Tide on Plastic 16

Momentum aan zijde Brunel

Peter Burling:  “Het is mooi om te winnen, geweldig om te merken dat we zoiets als het momentum hebben. We hebben nu al een aantal goede resultaten op rij neergezet en we hebben goede hoop dat we deze lijn door kunnen zetten.”

Huisman: “Ik ben natuurlijk super blij met de overwinning. Het is heel mooi dat er hier zoveel boten zijn om ons aan te moedigen. Er waren ook behoorlijk veel Brunel supporters met boten op het water. Het is mooi om zo het weekend in te gaan en ons voor te bereiden op de leg start zondag. Ik ben nu gewoon hartstikke blij en trots op dit team!”   

Volvo Ocean Race zondag hervat

Zondag om 14.00 uur lokale tijd, 20.00 uur Nederlandse tijd, wordt de Volvo Ocean Race hervat. De vloot vertrekt uit Newport richting Cardiff (UK), een etappe van 3.300 zeemijl. De boten worden na zes tot acht dagen varen in Cardiff verwacht.

 

Fotografie Marcelo Maragni / Team Brunel

Brunel Newport 2 Brunel Newport 2
Brunel Nedwport 1 Brunel Nedwport 1
Brunel Newport 4 Brunel Newport 4
Brunel Newport3 Brunel Newport3
Brunel Newport 5 Brunel Newport 5