UITDAGENDE OMSTANDIGHEDEN IN MEDEMBLIK

Weinig wind maakt het deelnemers lastig

MEDEMBLIK- Uitdagende omstandigheden tijdens de tweede dag van de Medemblik Regatta. Het lichte weer betekende hard werken voor de zeilers en surfers.

Lilian de Geus (RS:X-women) had woensdag een lastige eerste race, die ze als 23e finishte. De daaropvolgende races finishte de surfster als 6e en als 2e. Met een totaal van 34 punten staat ze op een derde plek overall. “Ik zat bij de eerste race helemaal vast aan de linkerkant terwijl de wind helemaal naar rechts draaide, maar ben blij met de andere twee races, zeker gezien de shifty condities vandaag.”

Diskwalificatie

Bij de mannen scoorde Kiran Badloe een 4e, 7e en 3e plaats en staat daarmee op een 6e plek overall. Voor Dorian van Rijsselberge wederom een dag met wisselende resultaten. Net als een dag eerder kreeg hij op zijn eerste race van de dag een UFD (diskwalificatie) achter zijn naam, maar tweede en derde race van de dag kwam hij als 5e en 11e over de finishlijn. De tweevoudig Olympisch kampioen is blij weer wat meer uren op het water te maken: “Ik ben happy en het gaat goed. Ik heb af en toe weer mijn oude gevoel terug en dat is lekker, maar het zijn zware omstandigheden hier!”
Bij de Laser Radial kende Daphne van der Vaart een uitstekende dag. Zij finishte beide races van de dag als 1e en klimt daardoor naar 1e plek overall met een totaal van 8 punten. Maxime Jonker heeft een UFD en een 2 op het scorebord gekregen en staat met 22 punten 5e overall. Marit Bouwmeester besloot vandaag 1 race mee te varen, die ze als 2e finishte.
Bij de mannen in de Laser Standaard voer Niels Broekhuizen twee nette races, die hij beide als 7e finishte. Hij staat met 37 punten op een 5e plek. Yuri Hummel, momenteel sparringspartner van een aantal talentploeg-leden van het Watersportverbond, zakte door een BFD bij de derde race naar de 10e plek.

49erFX
De 49erFX-dames Annemiek Bekkering & Annette Duetz hadden een lastige dag. Zij finishten hun races als 2e, 3e en 14e, maar staan met een totaal van 10 punten nog steeds eerste. Odile van Aanholt & Marieke Jongens zijn flink geklommen door twee keer als 1e te finishen en de laatste race van de dag als 4e. Zij staan nu op een vierde plek met 24 punten. Dewi Couvert & Jeske Kisters staan 5e met 25 punten. Willemijn Offermans & Cecile Janmaat staan 16e overall. De 49er-mannen Bart Lambriex en Pim van Vugt naderen de top tien na een sterke dag, waarop ze hun races als 4e, 5e en 3e finishten. Zij staan met 31 punten op de 12e plek overall.