RACE VILLAGE VOR-SCHEVENINGEN

Zo gaat het er straks bij finish uitzien

SCHEVENINGEN- De Volvo Ocean Race eindigt voor het eerst in de historie in Nederland. Gedurende een week van festiviteiten, van 24 juni tot en met 1 juli, zijn wereldwijd alle ogen gericht op de haven van Scheveningen.

Op het Haagse strand wordt vanaf 5 juni gestart met de opbouw van het grootste Volvo Ocean Race Village ooit. Mede dankzij de inzet van een groot aantal Nederlandse bedrijven is het mogelijk om deze ultieme ervaring gratis te bieden voor de honderdduizenden bezoekers die verwacht worden. In een Race Village van zo een 5 hectare (10 voetbalvelden) kunnen de bezoekers het avontuur van deze legendarische race straks zelf virtueel beleven. Dit Race Village is net op tijd af voor een groots en warm Haags onthaal voor de zeven deelnemende teams na meer dan 80.000km racen rond de wereld. Dit alles wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sponsoren en eventpartners. 

Ervaar het avontuur

De Volvo Ocean Race is de langste en zwaarste zeilrace voor gemengde teams. In ‘The Race Village’ in Den Haag kan de bezoeker het avontuur van deze race zelf virtueel ervaren. De aankomst belooft voor de zeilers en de paar honderdduizend bezoekers een onvergetelijk sportmoment te worden. Zie hier de link naar het programma voor deze week.

Op weg naar Europa

De zeven deelnemende teams in de legendarische Volvo Ocean Race zijn op dit moment in Cardiff, Wales. Daar starten ze weer op 10 juni voor de 10de etappe naar Gotenburg. Op 21 juni start in Gotenburg de laatste etappe, een sprint van ongeveer drie dagen, naar de Ultieme Bestemming Den Haag.

 

 

 

 

 

 

Volvo 2018 Volvo 2018
Volvo 2 Volvo 2
Volvo Den Haag Volvo Den Haag