MUSTO ONDERSTEUNT VIJF NATIONALE ZEILTEAMS

Dinghyzeilers spelen hoofdrol in nieuwe promovideo

NAARDEN- Musto’s nieuwe promotie film, ‘Extend Your Limits’, gaat in op de psychologie van toegewijde Dinghy zeilers op weg naar de Olympische Spelen van Tokyo in 2020. De release van de film gaat samen met het nieuws dat Musto maar liefst vijf nationale Zeilteams op de Olympische Spelen zal ondersteunen.

Klik hier om video te bekijken Extend Your Limits (https://www.youtube.com/watch?v=hbMOSySDjQ0&feature=youtu.be) 

De nationale zeilteams van Groot-Brittannië, Zweden, Duitsland, Zwitserland en Nederland kiezen voor de kwaliteit van Musto. De videobeelden zijn gemaakt in de baai van Palma. Gouden beloften en Musto ambassadeurs Dylan Fletcher en Stuart Bithell evenals Annemiek Bekkering en Annette Duetz, om een paar te noemen, spelen de hoofdrol in de nieuwe film.

Uitdagingen
 ”Er zijn een groot aantal uitdagingen op weg naar goud. We hebben al een groot aantal  uitdagingen overwonnen” verteld Dylan Fletcher. ”Psychische blokkades kunnen groot zijn, veel groter soms dan fysieke ongemakken. En ze zijn vaak lastig te overwinnen. Maar de wil om te winnen is een inspirerende gedachte en kan tot grote prestaties leiden”.
De Dinghy collectie van Musto, ontwikkeld voor beginnende tot en met gevorderde zeilers, toont aan dat een innovatieve outfit en een modern ontwerp kunnen bijdragen om de zeiler naar de finishlijn - en potentieel naar Olympisch goud te brengen.
De voordelen van naden die de contouren van het lichaam volgen en de uitzonderlijke rek van Musto’s eco-bewuste, neopreen wetsuits kan worden herkend in bijna elk beeld.

Beter concentreren

”Wanneer ik comfortabele kleding draag, ben ik beter in staat om te kunnen concentreren op mijn prestaties,” aldus Annemiek Bekkering. ”En in mijn Musto outfit, voel ik mij altijd zeer comfortabel. De neopreen die Musto gebruikt om de wetsuits te maken is ongeveer 15 tot 20% lichter dan die van de concurrentie, en ik kan zeker het verschil voelen als ik aan het varen ben.”

De focus van Musto was scherp bij de ontwikkeling van de meest dynamische collectie tot nu toe. Zoals de film ‘Extend Your Limits’ duidelijk maakt is de collectie ontworpen om de zeilers alles te geven wat ze nodig hebben, van oefenen naar trainen en door naar de competitie. Musto’s Flexlite collectie omarmt deze focus letterlijk. Een echte favoriet van het Britse Zeilteam. En ook van Annemieke Bekkering en Annette Duetz. Ontworpen met super-stretch neopreen zorgt Flexlite kleding voor een opmerkelijke bewegingsvrijheid. Uniek aspect van de Flexlite is de 4-laags constructie met een dunne aluminium laag voor warmte reflectie. Dit zorgt voor langdurige warmte in het koudste water. 

Impact kleding

“Het is echt een unieke collectie,” eindigt Stuart Bithell. “Je weet alles over de mentale voorbereiding en over je fysieke uithoudingsvermogen om door te gaan als de beste, maar je hebt geen idee over de impact van de juiste kleding…. Totdat je het gebruikt en je je volledig kunt focussen op je eigen prestatie.”

Musto Musto