MEET AND GREET MET BOUWE BEKKING

Voor nieuwe donateurs KNRM

IJMUIDEN- Met een ‘meet & greet’ over thema’s als veiligheid, succes, passie en Scheveningen steunt Bouwe Bekking de redders van de KNRM.

Tot de finish van de Volvo Ocean Race in Scheveningen, publiceert de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij met hulp van Team Brunel een vijfdelig gefilmd dubbelportret (https://www.youtube.com/watch?v=9JzjhoZG1yk) van de schippers Bouwe Bekking (Team Brunel) en Robertino Nissen (KNRM Scheveningen).  De twee schippers praten in de films over veiligheid, succes, passie en Scheveningen. De één heeft Scheveningen als einddoel, de ander staat vanuit Scheveningen 24 uur per dag paraat voor de zeeman in nood. Ondanks dat grote verschil blijken er vooral overeenkomsten te zijn. “Elk schip is zo goed als zijn bemanning”, stellen beiden. En hoewel winnen voor Bekking heel belangrijk is, zijn beiden het eens over de prioritering aan boord. “Veiligheid gaat vóór alles!”

RISICO’S

Deze editie van de Volvo Ocean Race heeft maar weer eens uitgewezen dat ‘veilig uit en thuis’ geen automatisme is; “Onze dagelijkse praktijk toont dat varen op zee risico’s met zich mee brengt”, aldus reddingbootschipper Nissen. Het KNRM-reddingstation in Scheveningen komt jaarlijks gemiddeld 140 keer in actie. Voor zeeschepen, kustvisserij, recreatievaart, kitesurfers en zwemmers. Nissen doet dat met een vrijwillige bemanning; mannen en vrouwen die dag en nacht en onder alle omstandigheden bereid zijn hun medemens te helpen. Bekking heeft daar grote waardering voor. “Wij hebben zeer veel aan de KNRM te danken. Daarom roep ik elke Nederlander op de KNRM te steunen. Alleen met een goed functionerend reddingwezen kunnen wij onze liefde voor de zee waarmaken”. 

De KNRM zegt in Bouwe Bekking een echte ambassadeur te hebben. Woordvoerder Edward Zwitser: “Wij werken niet met officiële ambassadeurs, maar een aantal bekende Nederlanders – vaak zelf watersporter – zetten zich geregeld in voor de KNRM. Zo ook Bouwe. Zelfs gedurende de Volvo Ocean Race werkt hij aan de belangen van de Redding Maatschappij. Vind ik heel bijzonder!”

MEET AND GREET

In dit geval voegt de Brunel-schipper de daad bij het woord door een heuse actie op te zetten: Wie zich op www.knrm.nl/bouwe aanmeldt als donateur, gaat de beroemde zeezeiler persoonlijk ontmoeten, want elke nieuwe donateur ontvangt een uitnodiging voor een Meet & Greet met Bekking. De datum voor dit evenement is nog niet bekend, maar zal op korte termijn worden vastgesteld. 

De films verschijnen wekelijks op vrijdag tot en met 22 juni op de KNRM social mediakanalen (www.youtube.com/knrm  of Facebook KNRM1824. Aanmelden voor deze meet and greet met Bouwe kan alleen op www.knrm.nl/bouwe tot en met 24 juni.

Bouwe Bekking en KNRM Bouwe Bekking en KNRM
m119633_13-09-180529-jre-029-4849 m119633_13-09-180529-jre-029-4849