ROEIEN OP DE KAAG

Landelijke wedstrijd met 136 teams aan de start

WARMOND- Zaterdag 9 juni is het druk op het water en op de weg rondom de Kaagsociëteit. Koninklijke Watersportvereniging De Kaag is dan organisator van een grote landelijke roeiwedstrijd, onderdeel van het NK sloep- en gigroeien.

Maar liefst  136 roeiteams komen op het evenement af. Het is het grootste 1-daagse evenement van KWV De Kaag. Vijf keer wordt het startschot gelost, ter hoogte van de Starttoren bij de Kaagsociëteit. Vanaf daar roeien de brede Whalers over de hele Kaag en komen ook onder de brug bij bij Warmond door. Voor de rankere Gigs is er ook een sprintwedstrijd, een spectaculair onderdeel waar een fotofinish veelal de uitslag bepaalt. 
De race is zowel bij de Dutch Pilot Gig Association (DPGA) als door de Federatie Sloeproeien Nederland (FSN) genomineerd in alle klassen voor het Nederlands Kampioenschap. De beste roeiteams van Nederland verschijnen aan de start. Een speaker op het terrein van  de Kaagsociëteit informeert het publiek over het wedstrijdverloop. Vanaf het terras bij de sociëteit is er goed zicht op de startende sloepen en de finishes, die bijna de hele dag doorgaan
Voor de prijsuitreiking treedt het duo Leuke Gasten op, bekend om hun hilarische look- a- likes-acts.  Er is muziek, lekker eten en drinken, en voor de roeiers een roeiersmenu verzorgd door de Kaagsocieteit,. Het terras is de gehele dag geopend voor bezoekers en  te bereiken met het pontje vanaf de Zijldijk.

Programma  Kaagrace 

11.00 Start Damesraces van sloepen en gigs

12.30 Start Heren gigs 

14.00 Start Heren sloepen 

14.30 Start Dames Sprintrace- gigs

15.30 Start Heren Sprintrace -gigs

16.00 Starttoren feestelijkheden 

15.30 - 17:30 Optreden ?Leuke Gasten

18:00 Prijsuitreiking

gigdames-neptunus-001 gigdames-neptunus-001
_MG_0303 _MG_0303
kaagrace 2017 kwv de kaag (4) kaagrace 2017 kwv de kaag (4)