IN OCEAN RACE GAAT HET NU OM DE PUNTEN

Vrijdagmiddag live op Watersport-TV In Port Race Gardiff

CARDIFF- De Volvo Ocean Race is spannender dan ooit. Na ruim 40.000 nautische mijlen rondom de wereld geracet te hebben, bedraagt het gaatje tussen koploper Dongfeng Race Team en het Nederlandse Team Brunel in derde positie slechts drie punten. Vrijdagmiddag staat de IN-port race in Gardiff op het programma.

Door de kleine verschillen in de top stijgt het belang van de In Port Race Series-einduitslag. Mochten na de finish in Den Haag teams met het gelijke aantal punten eindigen, dan fungeert de eindpositie op het scoreboard van de In Port Race Series als tie-breaker.

MAPFRE heeft deze joker momenteel in handen. Het Spaanse team van schipper Xabi Fernández won tot nog toe drie havenraces en behaalde viermaal een tweede plek. Daarmee zette het de meest constante reeks podiumresultaten neer. Dongfeng Race Team, met de Nederlandse Carolijn Brouwer aan boord, staat tweede met acht punten achterstand. Hoewel ze driemaal wonnen, verloren ze terrein door de teleurstellende havenwedstrijd in China.

De twee Nederlandse teams Brunel en AkzoNobel strijden om de laatste podiumtrede. Team Brunel van schipper Bouwe Bekking staat een punt voor team AkzoNobel van schipper Simeon Tienpont. Alles is nog mogelijk met drie havenraces te gaan.

De Sky Ocean Rescue In Port Race start vrijdagmiddag om 15:00 uur Nederlandse tijd en wordt live uitgezonden op Watersport-TV...klik hier...In-port race Live (https://www.watersport-tv.nl/pg-31400-7-115453/pagina/volvo_ocean_race_video39s.html)