MARK SLATS GEEFT VISITEKAARTJE AF VOOR GOLDEN GLOBE RACE

Nederlander wint aanbrengtocht naar Les Sables d'Olonne

LES SABLES D’OLONNE- Mark Slats heeft zijn visitekaartje afgegeven door de aanbrengrace voor de Golden Globe Race van Pendennis Point UK naar Les Sables d’Olonne in Frankrijk te winnen. 

Op 1 juli gaat de historische zeilrace rond de wereld van start. Achttien deelnemers van over de hele wereld zullen solo non-stop rond de wereld varen. De race omvat 30.000 zeemijlen; deze prestatie werd oorspronkelijk gedaan door Sir Robin Knox-Johnston in de eerste Sunday Times Global Globe Yacht Race in 1968/69. De deelnemers vertrekken op 1 juli 2018 vanuit Les Sables d’Olonne (Frankrijk). Als onderdeel van de wedstrijdregels racen de deelnemers zonder moderne technologie of hulp van buitenaf. 

Avonturier

Mark Slats (41 jaar), is een echte avonturier. Hij denkt groot en gelooft dat niets onmogelijk is. Toen hij een kickbokskampioen werd in Australië, gebruikte hij het prijsgeld om een boot te kopen en terug te varen naar zijn thuisland Nederland. Mark verbeterde dit voorjaar op indrukwekkende wijze het wereldrecord oceaan roeien. Nog maar net terug van deze tocht op de Atlantische oceaan gaat de timmerman uit Wassenaar nu deelnemen aan de zwaarste en moeilijkste zeilwedstrijd ter wereld: de Golden Globe Race. 

Video-interview Mark Slats (https://www.youtube.com/watch?v=VZGl4LqlDNM&t=162s)

Watersport-TV zocht Mark kort voor vertrek in Spaarndam op, waar de avonturier vertelde dat hij door geldgebrek bijna van deelname aan de Golden Globe had afgezien. Het dwong hem zelf zijn geliefde wereldrecord winnende roeiboot “Peanuts” te koop te zetten. Zijn kansen op deelname waren al bijna tot nul geslonken toen Mark, toevallig, Chris Zadeh, oprichter en CEO van Ohpen tegen het lijf liep. Met de steun van Ohpen kunnen Mark Slats en zijn team, dat geleid wordt door jachtontwerper Dick Koopmans, zich nu richten op de laatste voorbereidingen voor de Golden Globe Race die naar verwachting zeven tot negen maanden gaat duren. 

 

unnamedYKMN01T5 unnamedYKMN01T5
Mark Slats in de Ohpen Maverick Mark Slats in de Ohpen Maverick
Team Mark Slats Sailing4cancer Team Mark Slats Sailing4cancer