LEMSTERAAK DOLFIJN (verkocht)

Een uniek zeiljacht

MAKKUM- De Lemsteraak Dolfijn is in 1929 in opdracht van Dhr. Sanders als plezierjacht gebouwd. Dit was zeker in die tijd uniek,want vaak moest een nieuw gebouwd schip zichzelf terug verdienen als visser- of vrachtschip.

Deze Lemsteraak is echter als jacht ontworpen en ook altijd zo gebruikt. De veelal vermogende eigenaren hebben echter in de loop der tijd wel wat aanpassingen doorgevoerd,die het comfort en zeilplan goed hebben gedaan. Zo is er een nieuw zeilplan met langere mast ontworpen en geplaatst,is er een stuurwiel i.p.v. een helmstok gekomen en is de kuip verhoogd.

Ruime kuip

Nu heeft deze ruime kuip heerlijk zittende teak gelakte banken en een prachtig stuurwiel en binnen een ruime kombuis. De indeling bestaat uit ruime salon met bar,drie ruime hutten, twee toiletruimten,en 7 vaste slaapplaatsen, gastendouche. Prachtige details met houtsnijwerk en een afwerking op hoog niveau maken het schip een lust voor het oog. Mede door het geïoniseerde RVS in messingkleur, beperkt het onderhoud zich tot lak en schilderwerk.(onderhoudsplan aanwezig). De uitrusting is zeer compleet en het schip is van alle gemakken voorzien. Een ruime kombuis, inclusief apparatuur, douche voor gasten,  CV ketel op diesel, rode stoffering, elektrisch toilet op een vuilwatertank aangesloten.(prettig bij droogvallen) Een  ligbad in de eigenaarshut, kaptafel,enz. Alle authentieke details zijn bewaard gebleven, waaronder een plafondschildering in de roef en tal van houtinlegwerken in het interieur. Ook buitenom is alle aandacht gegeven aan de uitrusting, met o.a. nieuwe hydrauliek voor de zwaard- en tuiglieren op afstandsbediening), zodat het schip met twee man te zeilen valt.

Rijke uitstraling

De technische systemen zijn waar nodig vernieuwd en het schip beschikt over een generator, een grote accubank (6×200 Amp.), een Cummings 4BT3-M hoofdmotor 96 pk met PRM keerkoppeling, een boegschroef (Side Power met extra afstandsbediening) en voor de walstroom een Mastervolt lader/omvormer met scheidingstrafo. B&G log/diepte met afneembare repeaters. De zeilgarderobe, compleet met halfwinder, kluiver en extra fok , zijn meest van North Sails. Alle bronskleurige RVS lieren en het overige  beslag geven dit schip een zeer rijke uitstraling,zoals je die zelden tegenkomt. Alle staaldraad vallen zijn in 2013 vervangen voor Dyneema.

 

Dol 2 Dol 2
Dol 1 Dol 1
Dol 3 Dol 3
Dol 4 Dol 4
Dol 5 Dol 5
Dol 6 Dol 6
de boer kop de boer kop
Dol7 Dol7