Eerste indoor surfparadijs in Den Haag

Surfen op kunstmatige golven

DEN HAAG- Op de Haagse Binckhort is het binnenkort mogelijk om indoor te surfen op ’echte’ golven. 247 Wave wordt de eerste wave pool in Nederland en de eerste indoor pool in Europa. Vier jaar geleden brachten wij op Watersport-TV dit bericht. De Surfpool liet nog even op zich wachten, maar volgens de initiatiefnemers gaan de deuren binnenkort echt open.

Bekijk video uit 2018 24/7 Waves (https://www.youtube.com/watch?v=TPr7US0zBlQ)

In 2018 kwamen we op het strand in Scheveningen Joeri Fredriks tegen, die met Jeroen den Otter en Steven Schmied, initiatiefnemer bleek te zijn van de eerste indoor pool in Europa. Hij was er toen heilig van overtuigd dat het surfparadijs in de loop van het jaar geopend zou worden. Dat bleek iets te voorbarig. 

De afgelopen jaren waren nodig voor extra onderzoek, testen en verbeteren van de technologie om een indoor wave pool te kunnen bouwen. Inmiddels wordt er gebouwd aan het complex waar je straks op een 1.40 meter hoge golf kunt surfen. Een golf duurt 10 seconden en de Surfpool produceert 120 golven per uur.

Bedoeling is dat de Surfpool deels gebruikt gaat worden door surfers, die nu moeten uitwijken naar verre bestemmingen om de sport te kunnen beoefenen. Daarnaast voor verder onderzoek. De initiatiefnemers willen uiteindelijk het concept van de Surfpool gaan verkopen.

De pool wordt 70 meter lang en 20 meter breed en wordt gevuld met Haags duinwater. De Surfpool is op dit moment voor zestig procent klaar. Voor verdere realisatie, financiering is een crowdfunding gestart. 

Gelijktijdig met het bericht in 2018 over de plannen voor de Haagse surfpool, werd een soortgelijk initiatief onthuld dat zou moeten komen in Zoetermeer en bij Marina de Eemhof. Op de website van Eemhof Surfpark valt te lezen dat de bestemmingsplan procedure inmiddels is voltooid en de vergunningen rond zijn. ’’We zijn druk bezig om de financiering rond te krijgen.’’

unnamed-8 unnamed-8
wavegarden-kids-uai-2064x1376-1 wavegarden-kids-uai-2064x1376-1
SurfPoel 2 SurfPoel 2
SurfPoel 3 SurfPoel 3