VOLVO ACTIVITEITEN IN GEPASTE VORM

Na dodelijk ongeval in haven Scheveningen

SCHEVENINGEN- De organisatie van de Volvo Ocean Race Finish heeft in nauw overleg met de gemeente Den Haag besloten de activiteiten in gepaste vorm door te laten gaan. Dit besluit is genomen naar aanleiding van het afschuwelijke ongeluk op donderdag 28 juni.

Er zullen op vrijdag uit respect voor het slachtoffer en de nabestaanden geen rib-boat experiences georganiseerd worden. Ribs zullen louter ingezet worden om gasten te vervoeren. Gedurende de dag wordt de muziek versoberd. Voor aanvang van het concert in de avond met meerdere artiesten zal 1 minuut stilte worden gehouden uit respect voor het slachtoffer en de nabestaanden.

Donderdagavond vond in de eerste haven een aanvaring plaats tussen een RIB en een andere boot. In een persconferentie sprak burgemeester Krikke over een aanvaring tussen een RIB - een kleine, snelle boot voor rondvaarten op zee - en een stalen motorboot. Op de RIB zaten acht mensen - zeven gasten en één schipper - en op de motorboot drie.

Drie van de slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht. Eén van hen ligt daar in kritieke toestand. ,,Ik hoop met heel mijn hart dat ze zullen herstellen’’, zei Krikke geëmotioneerd. ,,Mijn gedachten zijn allereerst bij het slachtoffer en de nabestaanden. Voor hen is het vandaag een verschrikkelijke dag.’’
De identiteit van de dode is ook vastgesteld. De politie stelt de familie van het verlies op de hoogte.  De politie en het Openbaar Ministerie doen onderzoek naar het ongeluk.

Vandaag staat onder meer een bezoek van Koning Willem-Alexander op het programma.

Volvo Volvo