MOOIE WEER BEZORGT KNRM LIFEGUARDS WERK

Redders al diverse keren in actie geweest

VLIELAND- De KNRM Lifeguards zijn sinds 7 juli weer dagelijks te vinden op de stranden van Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog en Wassenaar. Door het prachtige zomerweer is het druk op de stranden en zijn de redders al diverse keren in actie geweest.

De KNRM Lifeguards zijn herkenbaar aan de rood-gele kleuren van hun kleding en materieel. De bewaakte strandgedeelten zijn duidelijk herkenbaar aan de roodgele vlaggen aan de waterlijn, waartussen lifeguards toezicht houden. Tussen de vlaggen is de stroming gering en zijn lifeguards snel ter plaatse. Buiten deze vakken is het onbewaakt zwemmen.

Dat lifeguards nodig zijn bleek op Terschelling, waar vijf personen tegelijkertijd in een mui terecht kwamen buiten het bewaakte gebied. Met een rescueboard (surfplank voor reddingen), wist één van de lifeguards alle zwemmers weer veilig op het strand te brengen. Ook op Schiermonnikoog werd een jonge zwemmer, die door golven en stroming te ver afdreef, naar de kant gebracht.  

De zichtbare aanwezigheid van lifeguards zorgt voor een goed contact met de strandbezoekers, zodat uitleg gegeven kan worden over de gevaren in zee. Naast de enthousiaste nieuwe lifeguards, zijn dit jaar weer veel ervaren strandwachten actief. De KNRM Lifeguards zijn in de aanloop naar het zomerseizoen opgeleid tot Beach Lifeguard. De ervaren lifeguards zijn ook opgeleid in het varen met de reddingwaterscooter en het rijden met een terreinvoertuig.

Vorig jaar kwamen KNRM Lifeguards 942 keer in actie voor reddingen en EHBO gevallen.

KNRMLifeguard KNRMLifeguard
Life Life
Lifegurads Lifegurads