VERWARRING BLIJFT NA PROTESTEN

Gewond bemanningslid Akkrum uit ziekenhuis

LEMMER - Rond acht uur vanavond was de jury klaar met de behandeling van de protesten van de tweede wedstrijd bij Lemmer.

Door Henk Doevendans & redactie Watersport-TV

De protestcommissie nam de protesten in behandeling en besliste als volgt. Protest Akkrum tegen Heerenveen, op basis van artikel 15.4, is niet toegekend aangezien de situatie buiten twee scheepslengtes van de ton plaatsvond. Protest Heerenveen tegen Earnewâld, op basis van artikel 15, is toegekend. Aangetoond is dat situatie buiten twee scheepslengtes plaatsvond, terwijl skûtsjes boord aan boord lagen. Protest Earnewâld tegen Heerenveen, op basis van artikel 15.4, is eveneens niet toegekend aangezien situatie buiten twee scheepslengtes van de ton plaatsvond. Earnewâld liet weten in hoger beroep te gaan. De Zeilraad komt morgenochtend om 09:00 uur bijeen en doet uitspraak om 11:00 uur.

Gerhard Pietersma (Earnewâld) kreeg officieel 14 punten, Sytze Brouwer (Heerenveen) werd van alle blaam gezuiverd (maar was na de uitspraak boos) en Pieter Meeter (Akkrum) mag voor deze wedstrijd een gemiddeld aantal punten gaan rekenen. Althans, als het SKS-bestuur toestemming geeft. Volgens het reglement is het gemiddelde alleen mogelijk als een skûtsje de wedstrijd moet verlaten als gevolg van een fout van een derde. De vraag is nog of een ongeval aan boord onder die regel valt. Mocht het SKS-bestuur het advies van de jury niet overnemen, dan krijgt Meeter alsnog veertien punten omdat hij dan beschouwd wordt als ’vrijwillig’ de wedstrijd te hebben verlaten. Zoals bekend werd bemanningslid Richard Koehoorn gewond door een klap van de giek. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht, maar is inmiddels weer terug aan boord.

Vrijdag is de allesbeslissende finale van het kampioenschap op het Sneekermeer en je kunt het vanaf 13.30 uur bekijken op Watersport-TV tijdens een live-uitzending met Omrop Fryslan.

veel wind op het IJsselmeer veel wind op het IJsselmeer
Lemmer donderdag 1 Lemmer donderdag 1
Lemmer donderdag 2 Lemmer donderdag 2