HONDERD SCHEPEN NIET GESTART TIJDENS 24 UURS RACE

Zeilers flink op de proef gesteld

MEDEMBLIK- Het slechte weer met regen, onweer en harde windstoten heeft de deelnemers aan de 24 Uurs zeilrace afgelopen nacht flink op de proef gesteld. Op basis van de weersvoorspellingen besloten de bemanningen van zo’n 100 schepen sowieso niet te starten.

Dat het geen gemakkelijke 24 Uurs Zeilrace zou worden, dat stond de hele week al vast. En waarschijnlijk zijn veel bemanningen op basis van de voorspellingen al afgeschrikt. Van de 432 ingeschreven zeiljachten, zijn vrijdagavond 331gestart. En al snel na de start trokken de eerste zware onweersbuien met wind oplopend tot ruim 40 knopen over, waardoor al de eerste afvallers lieten weten een veilige haven op te zoeken. 

”Een beetje gek is OK, maar weer en wind werden ons te gek. We duiken daarom de haven van Den Oever in,” aldus de bemanning van zeiljacht De Uitvreter. ”Ook wij hebben  besloten een veilige haven op te zoeken. Veiligheid van alles,” liet de crew van Wave Impact Sailing niet veel later via social media weten.

Team Ondeugd liet zaterdagochten weten: ”Drukke en koude nacht gehad. Van alles gehad, veel wind, weing wind, veel wind en nog meer wind. Samen met de regen een behoorlijk koude nacht, door de vele zeilwissel blijf je dan nog een soort van warm.”

Of er ook jachten met schade zijn uitgevallen, is niet bekend.

 

 

24 uurs 1 24 uurs 1
24 uurs 2 24 uurs 2
24 uurs 3 24 uurs 3
24 uurs 4 24 uurs 4
24 uurs 5 24 uurs 5
24 uurs 6 24 uurs 6