WATERSPORTVERBOND NIET VERDER MET NIEUWE ZEILBOND

Samenwerking niet in belang van watersport en verenigingen

UTRECHT-Het Watersportverbond ziet af van samenwerking met de initiatiefgroep van een nieuwe Nationale zeilbond. Volgens het Verbond is het niet in het belang van de watersport en de verenigingen om tot een structurele samenwerking te komen.

In een korte persverklaring heeft het bestuur van het Watersportverbond de beslissing bekend gemaakt. ’’In het licht van het standpunt om elke mogelijkheid (die openingen biedt de watersport te promoten) te onderzoeken, hebben er het afgelopen jaar diverse gesprekken plaatsgevonden tussen het Watersportverbond en de initiatiefnemers van een Zeilbond in oprichting. Constructieve gesprekken over de mogelijkheden van een samenwerking of zelfs integratie.
Na alle plussen en minnen zorgvuldig te hebben afgewogen, heeft het bestuur van het Watersportverbond besloten dat het op dit moment niet in het belang van de watersport en de verenigingen is om tot een structurele samenwerking te komen.
Vanzelfsprekend blijft het bestuur en de werkorganisatie permanent aanspreekbaar voor elke gedachte die een bijdrage kan leveren aan de doelstelling ”een leven lang plezier op het water”, aldus het bestuur van het Watersportverbond.

Autonome zeilbond
In het najaar van 2015 lieten een aantal zeilers onder leiding van ondernemer en wedstrijdzeiler Max Blom weten een autonome zeilbond te willen oprichten, los van het Watersportverbond. De initiatiefnemers zijn/waren van mening dat de wedstrijdzeilsport, zowel nationaal als internationaal, door het Koninklijk Nederlands Watersport Verbond niet goed genoeg vertegenwoordigd wordt.
In blogs en interviews haalde Blom toenter tijd fel uit naar het Verbond. ’’Het wedstrijdzeilen is bij het Verbond een ondergeschoven kindje. Men moet de aandacht verdelen over allerlei zaken die met wedstrijdzeilen niets te maken hebben. Het Watersportverbond is hobby, wedstrijdzeilen is sport. Bovendien is er binnen dat versplinterde Watersportverbond een enorme ambtenarij als het gaat om geldstromen en beslissingen. Ze zijn niet zakelijk ingesteld. Wij denken dat het veel efficiënter kan. Daar komt bij dat het grootste gedeelte van de inkomsten bij de zeilers vandaan komt, maar de zeilers hebben zelf geen inspraak,’’ aldus Blom eerder.

Op aandrang van de achterban van de Zeilbond i.o. is begin 2017 toch het overleg gestart met het Watersportverbond. Dit gebeurde door een aparte werkgroep onder leiding van Jos Schrier.

Watersport-TV heeft dinsdagavond Max Blom per mail om een reactie gevraagd. Die heeft nog niet gereageerd. Eddy Chevalier, lid van de werkgroep, laat weten dat er gewerkt wordt aan een verklaring. Zodra we dit bericht hebben ontvangen, zullen wij dit publiceren.

Foto: Tack Magazine

Blom en Leeser Blom en Leeser