75.000e DEELNEMER OPTIMIST ON TOUR

Feestelijke mijlpaal tijdens Wereldhavendagen

ROTTERDAM- Vier jaar na de start van Optimist on Tour is een feestelijke mijlpaal bereikt. Tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam werd de 75.000e deelnemer begroet. Jonathan bleek de gelukkig en mag een week op zeilkamp.

Bekijk video 75.000e deelnemer (https://www.youtube.com/watch?v=Ok15wXJp_0M&feature=youtu.be&utm_source=Topzeilen+perslijst&utm_campaign=6ec2a0a4ef-EMAIL_CAMPAIGN_2018_09_11_09_30&utm_medium=email&utm_term=0_296d169f92-6ec2a0a4ef-431907201)

“Nu kan ik écht leren zeilen. Optimist on Tour vond ik ook héél leuk! Vooral het zelf zeilen! Ik kreeg les van Dewi van het Nederlands team, ze vond dat ik het best goed kon. Ik kan niet wachten om het nog beter te leren!”, aldus de winnaar.

 “Via Optimist on Tour hebben we nu 75.000 kinderen op een laagdrempelige manier laten ervaren hoe leuk de watersport is. Een mijlpaal waar we super trots op zijn! Er is niks mooiers dan om zóveel blije koppies van het water te zien komen. Na Optimist on Tour kunnen kinderen door met watersporten. Bij watersportverenigen in hun eigen buurt of een aangesloten zeilschool kan er een gratis proefles gevolgd worden. Hierdoor is Optimist on Tour niet alleen een kennismaking, maar verbinden we kinderen daadwerkelijk met de watersport. Uiteraard gaan we vol enthousiasme door naar de volgende 75.000 kinderen!”, vertelt Ilse Köpping, hoofdinstructeur van Optimist on Tour.

Tijdens het landelijk rondreizend watersportevenement leren kinderen, onder begeleiding van instructeurs, zeilen in een Optimist, windsurfen, kanovaren en suppen. Basisschoolkinderen uit groep 6, 7 en 8 kunnen onder schooltijd meedoen met het programma. Na schooltijd kunnen kinderen zich, samen met hun vriendjes en vriendinnetjes, inschrijven om mee te doen met Optimist on Tour. Ze krijgen een theorieles op de kant en zitten ze vervolgens zelf achter het roer van een Optimist of gaan bijvoorbeeld kanovaren.
Deze week kunnen kinderen tijdens het KLM Open in Spijk van 13 t/m 15 september nog het water op gaan. Ook gaan we in het najaar weer het zwembad in, hiervoor werkt het Watersportverbond samen met Sportfondsen. Bij Optimist on Tour in het zwembad leren kinderen tot 12 jaar spelenderwijs, in de veilige omgeving van het zwembad, hoe zij voor zichzelf en hun eigen veiligheid kunnen zorgen op en in het water.

 

Foto: Jonathan met hoofdinstructeur Ilse Köpping, topzeilsters Dewi Couvert en Willemijn Offerman en mascotte Ossie de Otter

 
 

Opti Opti