FINALE DUTCH QUARTER TON CUP

Tijdens Zuiderzee Regatta in Muiden

MUIDEN- De 1/4 tonner zeilers varen dit weekeinde vanuit Muiden de Zuiderzee Regatta, tevens het 1/4 Ton Klassenkampioenschap 2018. Het evenement is het laatste evenement van de Dutch Quarter Ton Cup (DQTC). 

Meerdere 1/4 tonners maken nog kans op de eindoverwinning dus het wordt ontzettend spannend op het IJmeer. Op dit moment staan Bart Snel (Robber 3E SECOND WAVE), Jos Kroon (Zeeton 24 LARISSA) en Hylke Steensma (Extra Paulette BLACK PEARL) dicht bij elkaar, maar ook Cock Baas (Sprinta Sport IMPULS) maakt nog een kans. Waarschijnlijk wint de 1/4 tonner die aanstaande zondag bij de KNZ&RV de rode kampioenswimpel omgehangen krijgt ook de DQTC 2018.
Vanaf het eind van de jaren ’60 functioneert de ¼ ton klasse als een van de meest succesvolle zeilklassen die er wereldwijd is. Het is later een tijdje stil geweest rondom deze bijzondere klasse, maar vanaf 2013 is jaarlijks de DQTC georganiseerd. In totaal verschenen vanaf 2013 al meer dan vijftig ¼ tonners bij één of meerdere evenementen aan de start!

”Er liggen ontzettend veel 1/4 tonners in Nederland. Het doel is ieder jaar zo veel mogelijk aan de start te krijgen. Niet iedereen heeft natuurlijk zin om wedstrijden te zeilen maar een weekend boten kijken en kennis en ervaring delen is ook al leuk. Dit najaar gaan we weer evalueren en plannen maken voor volgend jaar”, aldus de initiator van de revival Hylke Steensma.

Meer info over de revival en de Dutch Quarter Ton Cup is te vinden op de website (http://www.kwarttonzeilers.nl)

 

Foto Twirre Bogaard

Black_Pearl-1 Black_Pearl-1