RUIGE OMSTANDIGHEDEN BIJ KICK ROEIEVENEMENT

LOOSDRECHT- Op de Loosdrechtse plassen is zaterdag onder ruige weersomstandigheden het traditionele KICK-roei-evenement, georganiseerd door de KWVL, gehouden.

De te roeien baan was uitdagend en ging vanaf de KWVL westwaarts naar de grens van de eerste en tweede plas. De boei daar moest aan bakboord gerond worden, vervolgens moest het eiland Robinson aan bakboord gehouden worden om richting de “Wastobbe” en de Drecht te varen. De finish was wederom voor de steiger van de KWVL. De lengte van het traject was ruim 4 kilometer. De deelnemende teams voeren twee heats, één ‘s morgens en één ’s middags. Door de uiterst ruige omstandigheden, kwamen de zeewaardige eigenschappen van de GIG goed van pas. 
Bij de dames bleken de eerste drie teams, over twee heats, binnen 1 seconde te zijn gefinisht. Door een beter resultaat in de eerst heat gingen de Harveys met de eer strijken.
Bij de mannen was het ook tot op het laatst spannend. Ook daar finishten de eerste twee teams dicht op elkaar. Het team van Scheveningen 1 met de Zeeheld was de uiteindelijke winnaar. Gent-All= Men 001 met de Liberty  van de organiserende KWVL behaalde een mooie derde plaats.

Foto Karen Kaper

Totale uitslag 

kick5 kick5