CHEQUE VOOR LIFEGUARD EN OPSTAPPERS PROJECT

KNRM Scheveningen en ABZee gaan jongeren opleiden

SCHEVENINGEN- De KNRM en ABZee hebben van de Stichting ‘Initiatief op Scheveningen’ een cheque ter waarde van €37.000,- ontvangen voor een nieuw gezamenlijk project, namelijk het opleiden van jongeren tot Allround ABZee Lifeguards en aankomend KNRM-opstappers. 

KNRM Scheveningen en ABZee hebben de handen ineen geslagen om, samen met andere organisaties en professionele vrijwilligers die actief zijn in en rond de zee op Scheveningen, jongeren op te leiden om voor iedereen veilig en met plezier zwemmen in zee mogelijk te maken. In de komende maanden zullen 16 jongeren tussen 16 en 30 jaar worden klaar gestoomd voor het KNRM-opstapperschap en/of als Allround ABZee Lifeguard. De jongeren volgen naast hun eigen opleiding of werk verschillende trainingen en opleidingen, waaronder EHBO, reanimatietraining, getijdentraining en vaarbewijs I en II. Aan het einde van het traject hebben zij internationaal erkende certificaten op zak die zij ook in andere banen kunnen inzetten en zijn zij direct inzetbaar voor ABZee en KNRM Scheveningen. 

KNRM Scheveningen en ABZee zijn Stichting ‘Initiatief op Scheveningen’ dankbaar voor de kans om dit mooie en bijzondere project uit te voeren. De komende weken starten KNRM Scheveningen en ABZee met de werving en selectie van 16 jongeren. Op de website van ABZee (www.ab-zee.nl) staat meer informatie. Ook kunnen jongeren zich daar direct aanmelden.

534 534
WhatsApp Image 2018-10-12 at 12.52.55 WhatsApp Image 2018-10-12 at 12.52.55