ROYAL HUISMAN'S NGONI VALT WEER IN DE PRIJZEN

Tijdens Fort Lauderdale International Boat Show

FORT LAUDERDALE- Op de eerste dag van de Fort Lauderdale International Boat Show in de Verenigde Staten zijn de jaarlijkse “Superyacht Society Awards of Distinction” uitgereikt. Tijdens deze vooraanstaande prijsuitreiking van en door de internationale superjacht-industrie is het 58 meter lange zeiljacht Ngoni – gebouwd door de Overijsselse werf Royal Huisman – als winnaar gekozen in de categorieën “Zeiljacht langer dan 40 meter” en “Interieur”.
 
Beide zijn zeer belangrijke prijzen, waarbij noemenswaardig is dat de winnaar van de “beste interieur”-prijs geselecteerd wordt uit genomineerde jachten in alle verschillende categorieën, dus alle genomineerde zeil- en motorjachten langer dan 24 meter die vorig jaar wereldwijd opgeleverd zijn.

Droomjacht
Op basis van de specifieke input van Ngoni’s eigenaar was een scheepsbouwkundig ontwerp gecreëerd door Dubois Naval Architects, terwijl het interieur werd vormgegeven door designbureau Rick Baker uit Londen. Na enkele maanden voorbereiding en optimalisatie van de plannen bouwde Royal Huisman in ongeveer twee jaar tijd dit droomjacht voor deze klant in Vollenhove. Ngoni is in 2017 opgeleverd en aan haar eigenaar overgedragen, en sindsdien is het jacht intensief in gebruik geweest. 
De winnaars van de “Awards of Distinction” worden door de gezamenlijke internationale “Superyacht Society” gekozen. Alle Society-leden zijn werkzaam in uiteenlopende functies binnen de wereldwijde superjachtbouw: variërend van ontwerpers en leveranciers tot  collega-superjachtwerven. Dat vormt een extra reden voor Ngoni’s eigenaar en alle betrokkenen om trots te zijn op deze waardering door de kenners uit de branche. Bovendien zijn deze toekenningen een mooie aanvulling op de drie awards die Ngoni eerder dit jaar al tijdens andere evenementen gewonnen heeft.

Ere-lijst

Alle internationale prijzen gewonnen door Ngoni: Beste zeiljacht langer dan 40 meter, International Superyacht Society Awards 2018 ? Beste interieur, International Superyacht Society Awards 2018 ? Beste scheepsbouwkundig ontwerp zeiljachten, Design & Innovation Awards 2018 ? Beste exterieur styling zeiljachten, Design & Innovation Awards 2018 ? Speciale aanbeveling door de jury, zeiljachten langer dan 50 meter,  World Superyacht Awards 2018

Orderportefeuille

Royal Huisman: Jachtwerf Royal Huisman heeft op dit moment verschillende jachten onderhanden, die in de komende jaren zeker ook een kanshebber zullen zijn voor prijzen. Voor het voorjaar van 2019 staat de tewaterlating gepland van Vagrant. Dit 39 meter lange zeiljacht is in 1913 in Amerika gebouwd en dus meer dan een eeuw oud. In de zomer van 2017 heeft de huidige eigenaar het jacht naar Vollenhove gebracht met de opdracht om haar volledig “als nieuw” te restaureren: met de uitstraling zoals de eigenaar het jacht al decennialang kent, maar nu gecombineerd met nieuwe en hedendaagse techniek.

Daarnaast wordt bij Royal Huisman gewerkt aan alle facetten van de bouw van een 81 meter lange driemaster voor een klant uit Azië: bij oplevering in 2020 zal dit ’s werelds grootste aluminium zeiljacht zijn. De aluminium constructie, het volledige interieur, de aandrijving, boordsystemen en zelfs de drie koolstofvezel masten worden op dit moment in Vollenhove gebouwd.  De huidige nieuwbouw-orderportefeuille bevat daarnaast ook een motorjacht van ruim 55 meter lengte. De voorbereidingen op de engineeringsafdeling zijn volop bezig, zodat binnenkort met de bouw gestart kan worden. De oplevering van dit project vindt plaats in 2021. 

Zeven projecten
Ook de separate afdeling “Huisfit” (voor volledige refits, groot onderhoud en reparatie van jachten) heeft volop werk, met in totaal zeven onderhanden projecten in Vollenhove en elders in Nederland. Met input en ondersteuning van diverse specialisten wordt door Royal Huisman’s Huisfit team onder andere in Harlingen aan de 90 meter lange Athena en de 93 meter lange Eos gewerkt. Met diverse aanvragen voor zowel nieuwbouwprojecten als Huisfit is het team van Royal Huisman optimistisch dat binnenkort aanvullende opdrachten bekendgemaakt kunnen worden. 
 
 

398-NGONI-32-Breedmedia20866 398-NGONI-32-Breedmedia20866
398-NGONI-41hull-Breedmedia29964 398-NGONI-41hull-Breedmedia29964
398-NGONI-31-Breedmedia20502 398-NGONI-31-Breedmedia20502
398-NGONI-508GUESTportside-Breedmedia29041 398-NGONI-508GUESTportside-Breedmedia29041
Nieuwe Ngoni prijzen op de Ft Lauderdale boatshow 1 Nieuwe Ngoni prijzen op de Ft Lauderdale boatshow 1
398-NGONI-505deckSEATING-Breedmedia29098 398-NGONI-505deckSEATING-Breedmedia29098