PIETER HEEREMA KRIJGT EERSTE EXEMPLAAR 'BOATS+BEERS'

Ongereefde avonturen van yachting journalist Hanneke Beers

MUIDEN- Pieter Heerema, die vorig jaar als enige Nederlander ooit de Vendee Globe uitzeilde, heeft zondag in Muiden het eerste exemplaar ontvangen van Boats+Beers. Een boek met Ongereefde avonturen van yachting journalist Hanneke Beers.

Boats+Beers bevat  de beste zeilverhalen die Hanneke de afgelopen 20 jaar heeft geschreven, beginnend bij de Régates Royales in 1998 en eindigend met de Superyacht Cup Palma in 2018. Het is een luxe hardcover boek met prachtige fotografie (o.a. van Sander van der Borch) en topdesign van Bas van der Heide, die ook verantwoordelijk was voor de branding van vele Volvo Ocean Race campagnes. (o.a. Brunel, Delta Lloyd, ABN/AMRO, Alvimedica).

Tijdsdocument

Het is voor het eerst dat een dergelijk zeilboek in Nederland wordt uitgegeven. Enerzijds is Boats+Beers een tijdsdocument dat een beeld geeft van 20 jaar zeilhistorie waarin een aantal prominente zeilhelden, jachtbouwers, -architecten en schepen de revue passeren. Anderzijds is het een leesboek met spannende, soms aangrijpende en nu en dan hilarische zeilverhalen die je vanaf de eerste pagina aan boord trekken en het gevoel geven alsof je zelf meezeilt. En, last but not least, is het oogstrelend fotoboek om heerlijk doorheen te bladeren.

Passie
Alhoewel alle verhalen zich afspelen tijdens zeilwedstrijden, gaat het daar eigenlijk niet over. Het boek gaat over mensen die met hun passie bezig zijn. En die passie ziet er steeds weer anders uit. Onderga de team spirit op de J-Class Rainbow wanneer die de degens kruist met 4 andere J-Classers, verbaas je over het testosterongehalte op een Lemsteraak in de Flevorace, dompel je onder in hilarisch meidengedoe op een vrouwenboot in de Ibiza Regatta en voel het grote hart van de 203 foot tweemastschoener Athos tijdens de Superyacht Cup Palma… 

Boats+Beers is in gelimiteerde oplage gedrukt en online te bestellen (via www.boatsbeers.nl) en verkrijgbaar via een aantal gerenommeerde watersportwinkels en bij de KNZ&RV in Muiden.

Prijs  49 euro
 

Hanneke Beers- BOATS+BEERS Hanneke Beers- BOATS+BEERS
Cover BOATS+BEERS Cover BOATS+BEERS