SLIMME OMVORMER WHISPER POWER

Geen beperkingen meer aan boord

DUSSELDORF- Met de introductie van de WhisperPower WP-Sine 12/3000 sinus omvormer hoeft de jachteigenaar zich geen beperkingen meer op te leggen als het gaat om het gebruik van luxe apparatuur zoals een espressomachine of een inductiekookplaat aan boord. 

De WP Sine 12/3000 is een uitbreiding op de WP-Sine 12 V omvormer serie bestaande uit 400, 1000 en 2000 Watt omvormers met als eigenschappen een zuivere sinusvormige uitgangsspanning en stabiele frequentie. 
“Tot 10 jaar geleden was 230 V apparatuur aan boord pure luxe. Men had een generator nodig en/of dure accupakketten met zware trafo-omvormers. De doorsnee jachteigenaar deinsde daarvoor terug. Na de introductie van de nieuwste generatie omvormers zien wij duidelijk de trend dat jachteigenaren steeds meer 230 V apparatuur aan boord installeren. De omvormers zijn licht, compact, robuust, hebben een hoog rendement en zijn prijstechnisch interessant. Ze worden niet voor niets ook wel stille generatoren genoemd,” vertelt Johannes Doornbosch, Sales Manager bij WhisperPower.

Transfer switch
 “Wat deze nieuwe WP Sine 12/3000 uniek en slim maakt is de automatische interne transfer switch die waarneemt wanneer er walspanning is. Bij aanwezigheid van walstroom worden de 230 V gebruikers direct gevoed vanaf de wal in plaats van via de omvormer vanuit de accu waardoor de accu op peil blijft. Dat is uniek en wordt in de markt niet aangeboden,” aldus Doornbosch.
 
Bestaande elektrische systemen waarin reeds een acculader geïnstalleerd is kunnen eenvoudig, al dan niet door de jachteigenaar zelf, worden uitgebreid met een van WP-Sine omvormer modellen. De omvormers zijn plug & play te installeren. Ze zijn voorzien van DC-aansluitingen en een AC-contactdoos voor de verbruikers. Er is ook een interne 230 V aansluiting voor een vaste verbinding met het 230 V systeem. Als extra feature bevindt zich een USB-aansluiting aan de voorzijde van de unit voor het laden van een telefoon e.d..
 
“Wij raden aan om voorafgaand aan de aanschaf van een omvormer eerst goed alle 230 V apparatuur aan boord op een rijtje te zetten, het gebruik in te schatten en de bestaande accucapaciteit onder de loep te nemen. Zo is voor een goed functionerende WP Sine 12/3000 de minimaal benodigde accucapaciteit van de serviceaccu 145 Ah. Zijn er echter grote verbruikers aan boord zoals een airco en een inductiekookplaat dan moet de accucapaciteit daarop worden aangepast. Als het systeem goed is uitgerekend heeft men immers het meeste plezier van de omvormer,” legt Johannes uit.         
 
De WhisperPower systemen en producten, inclusief de Orange range omvormers, staan tijdens Boot Düsseldorf geëxposeerd in Hal 7a, stand E19.

Het bovenstaande bericht valt buiten de verantwoordelijkheid van onze redactie en is aangeleverd door de fabrikant.

729be0bc-9723-42e3-8a7b-b74b26378610 729be0bc-9723-42e3-8a7b-b74b26378610