WATERSPORT-TV BOTENTEST KLASSEMENT

Hoogste rapportcijfer voor STEELER S-DESIGN 65

AMSTERDAM- Het afgelopen jaar heeft Watersport-TV in samenwerking met De Telegraaf VRIJ zo’n 45 boten, varierend van dinghy’s, sloepen en tenders tot zeil-en motorjachten, getest.

Iedere geteste boot kreeg een rapportcijfer. De boten met de hoogste cijfers zijn de Watersport-TV Boten van het jaar. Met veel plezier maken we de winnaars bekend. We beginnen met de (open)zeilboten/jachten. Geen verrassing waarschijnlijk. De Saffier SE37 Lounge kreeg van het testteam een rapportcijfer van 9.1 en werd daarmee de overtuigdende categorie-winnaar. Podiumplaatsen waren er verder voor de J112 e (rapportcijfer 8.5), de Aira (rapportcijfer 8.3) en X-Yachts 46 (ook 8.3).

Verrassende winnaar

Populair zijn sloepen en tenders en er zijn veel aanbieders op deze markt. De meeste testboten zitten dan ook in deze categorie. Een verrassende winnaar? Misschien wel. Het hoogste rapportcijfer, een 8.6 kreeg de Kok Fluistervink. Een mooie tweede plaats voor de Barkas 900 Super Sport (8.5). De Joker Clubman 28 en de Chris Craft kregen allebei een rapportcijfer van 8.4 en delen de derde plaats.

Het allerhoogste rapportcijfer overall kreeg de Steeler S-Design 65, namelijk een 9.5 en werd daarmee winnnaar in de categorie Motorboten/jachten. Een welverdiende tweede plaats is voor de Sargo 36 Explorer. Terwijl de Fairline Targa 48 GT en de Grand Banks 44 allebei een rapportcijfer van 8.1 kregen. Goed voor een gedeelde derde plaats.

Volgende week zaterdag gaat de laatste Boottest van dit jaar online. We testen de winter gewoon door, dus ook in het nieuwe jaar kun je wekelijks op Watersport-TV een boottest bekijken.

 

 

 

BOOTTEST wekelijks op Watersport-TV BOOTTEST wekelijks op Watersport-TV
ext-6 ext-6