SALONBOOT ANNA TE GAST IN MARITIEM MUSEUMHAVEN

Ligplaats gevonden na oproep op de Watersport-TV Steiger

ROTTERDAM- Caroline van Wijngaarden, bekend van haar vlogs op Watersport-TV, ligt de komende twee maanden met haar salonboot Anna in de Maritiem Museum Haven in Rotterdam. Onlangs deed Caroline via de Watersport-TV Steiger (https://www.watersport-tv.nl/tp-31400-2/news/aanbod), de ontmoetingsplaats voor Vraag en Aanbod, een oproep voor een ligplaats.

De oproep werd opgemerkt door het Maritiem Museum dat Anna van 6 januari tot en met 27 februari een ligplaats geeft. De 111 jaar oude salonboot is door de vorige eigenaar volledig nieuw opgebouwd. Geklonken staal, onderwater gelast en de opbouw is gemaakt van oude laboratoriumtafels en oude kerkbanken. ”Het hele schip is pure ambacht,” zegt Caroline, voor wie ambachtelijke technieken een rode draad zijn in haar leven. In de tijd dat Caroline met haar ’Anna’ aan de gastensteiger ligt, laat ze bezoekers graag de salonboot en textielwerken zien en vertelt ze over haar passie en haar leven. Ze hoopt hiermee een inspiratie te zijn en vele interessante mensen te ontmoeten en levensverhalen te horen.

Traditionele skills

Ambacht fascineert Caroline, die op haar vele zeilreizen ook in andere landen op zoek ging naar traditionele skills. Zelf was ze jarenlang houtbewerker, maar dit is aan boord lastig. Daarom kiest ze nu voor textiel: weven, breien, haken. Er staat een weefgetouw aan boord en op dit moment werkt ze aan een vloerkleed van visdraad en jute. “Door de vele zeilreizen die ik over de wereld heb gemaakt ben ik veel bewuster gaan leven. Met steeds minder spullen en steeds meer zelfvoorzienend. Je hebt echt niet veel nodig! En wat ik nu nog koop, doe ik bewust; het liefst maak ik veel zelf! Het moet in mijn nieuwe levensstijl passen. De wereld is zoooooo mooi!! Die moeten we mooi houden!“ 

Het Maritiem Museum werkt aan een dynamische haven waar schepen komen en gaan, waar maritieme evenementen plaatsvinden voor jong en oud en waar gewerkt wordt op en aan een unieke collectie varend erfgoed. Dagelijks zijn er verschillende schepen en kranen in onze museumhaven geopend voor publiek. Naast de eigen vloot worden bijzondere schepen uitgenodigd, historische en moderne, zeil-, solar- of stoomschepen en kun je een kijkje aan boord nemen. 

Welkom aan boord

Ligplaats: gastensteiger Maritiem Museum Haven 
Kosten: Gratis entree op vertoon van een entreebewijs van het museum
Openingstijden: Onze steigers en schepen zijn dinsdag t/m zondag geopend tot 16:00u. Dagelijks zijn er verschillende schepen en kranen in onze museumhaven geopend voor publiek.

DU6A1948 DU6A1948