SPEEDLOUNGER DEBUTEERT OP BOOT DUSSELDORF

Aluminium dagzeiler

DUSSELDORF- De werf Alufleet uit Kortenhoef introduceert op Boot Düsseldorf een nieuwe dagzeiler, de Speedlounger 8500. Watersport-TV toonde al eerder een art impression, maar kan nu ook de eerste zeilfoto’s laten zien.

De 8.50 meter lange kielboot is gebouwd van aluminium en heeft een zeer moderne vormgeving, een praktische zeilvoering, uitgekiende dekindeling en een ruime lounge-kuip. Volgens ontwerper Arjen Keer van FCY Design is de Speedlounger een boot om vlot mee over de plassen te zeilen. Na het actief bezig zijn kun je vervolgens heerlijk aan boord loungen.

De Speedlounger is voorzien van een accommodatie met een tweepersoonsbed, inductiekookplaat, Nespresso apparaat, spoelbak en toilet. De romp, het dek en de opbouw zijn van aluminium en dus onderhoudsarm. De Speedlounger is gemakkelijk ook solo te zeilen, dankzij het slim gepositioneerde lopend want. De loungebanken zijn gescheiden van het sturen en de zeilhandelingen. De klapschroef op vaste as wordt aangedreven door een Bellmarine elektromotor.

Binnenkort op Watersport-TV een video-impressie van de Speedlounger.


 

SpeedLounger 9 SpeedLounger 9
SpeedLounger 5 SpeedLounger 5
SpeedLounger 1 SpeedLounger 1