AMERICA'S CUP NL OPENT TEAM BASE IN SCHEVENINGEN

Simeon Tienpont presenteert blauwdruk van zijn campagne

SCHEVENINGEN- De ontwikkelingen rond de Nederlandse deelname aan de 36ste America’s Cup gaan ‘on foiling speed’. Volgende week vindt de symbolische opening van de Team Base in Scheveningen plaats om team The Netherlands en de blauwdruk van de campagne met daarin een uitgewerkte structuur, planning en budgettering te presenteren.  

Simeon Tienpont, schipper van team The Netherlands, Dirk Kramers, hoofdontwerper van diverse America’s Cup schepen en Peter van Niekerk, meervoudig deelnemer aan de America’s Cup en manager van de bemanning, zullen hierbij aanwezig zijn. 
‘We are in!’
’’Het is ronduit uniek dat Nederland na 167 jaar voor het eerst officieel uitdager is voor de oudste en het meest innovatieve sportevenement ter wereld ‘The America’s Cup’. Na de enthousiaste en vooral constructieve reacties uit werkelijk alle hoeken van Nederland en ver daarbuiten, krijgt deze nationale uitdaging een gezicht, handen en voeten. Team New Zealand en het Royal New Zealand Yacht Squadron hebben namelijk 20 december onze inschrijving geaccepteerd en kenbaar gemaakt. Nederland participeert nu in een mondiaal professioneel topsportevenement met onschatbare reikwijdte. Team The Netherlands wordt een nationaal platform dat technische innovaties en duurzaamheid stimuleert, een inspiratie is voor de jeugd, spectaculaire topsport biedt en Nederland internationaal promoot. De mogelijke komst van één van de World Series naar Scheveningen geeft het geheel natuurlijk een extra dimensie,’’ aldus het Team in de uitnodiging voor de opening volgende week.

Meer nieuws binnenkort op Watersport-TV

Schipper-Simeon-Tienpont-laat-niets-aan-het-toeval-over-1200x675 Schipper-Simeon-Tienpont-laat-niets-aan-het-toeval-over-1200x675