VEEL PRIMEURS OP MOTORBOOT SNEEK

Nieuw en gebruikt te bewonderen

SNEEK - Terwijl de indoorshows zoals Boot Holland en de HISWA Amsterdam Boat Show zich klaarmaken om de trossen los te gooien, laat ook de organisatie van Motorboot Sneek al van zich horen. De voorjaarseditie laat nog even op zich wachten en vindt op 12, 13 en 14 april plaats.

Tijdens de voorjaarseditie van Motorboot Sneek presenteren negentien werven en jachtmakelaars 400 nieuwe en (jong) gebruikte jachten. De botenshow van het Noorden vindt plaats bij de havens van de zes organiserende watersportbedrijven in Sneek. Alle deelnemende bedrijven liggen dicht bij elkaar en zijn zo gedurende het weekend makkelijk te bereiken. Zo maken bezoekers in één keer kennis met alle verschillende jachten. Een uniek kijkje achter de schermen voor het echte watersportgevoel.

De nieuwste modellen

Tijdens de voorjaarseditie van Motorboot Sneek laten meerdere deelnemers bezoekers kennismaken met hun nieuwste modellen. Zo presenteert ABIM Yachting haar nieuwste motorjacht: de ABIM-Classic 134 Superior. Een bijzonder luxe uitgevoerd stalen motorjacht, met een hoogwaardige afwerking in fraaie bij elkaar passende houtsoorten. Jansma Jacht laat bezoekers kennismaken met drie nieuwe Bavaria motorjachten: de Bavaria R 40 Coupé, de Bavaria 33 SHT en de Bavaria 36 SHT. De Boarnstream presenteert de Boarncruiser Elegance 1280 aan het publiek.

Bij Brandsma Jachten kunnen bezoekers kennismaken met de nieuwe Noordzeekotter 42, doorontwikkeld vanaf de succesvolle Luna-series en traditionele Noordzeekotter. Het schip heeft een stoere uitstraling en net als de Luna een modulaire bouw. Ook de Pikmeerkruiser Open Kuip van Jachtwerf B. de Groot is te bezichtigen. Door zijn geringe doorvaarthoogte en draaicirkel kent het vaargebied nauwelijks grenzen. Ideaal voor mensen die prijs stellen op leefruimte en comfort, maar ook dicht bij de natuur willen zijn.

Nederlandse primeur
Super Lauwersmeer viert zijn 50-jarig jubileum en laat tijdens Motorboot Sneek de Discovery 47 AC debuteren, een achterkajuit-jacht waarin zij de passie en het vakmanschap van 50 jaar Super Lauwersmeer op prachtige wijze bundelen. Daarmee heeft Sneek de Nederlandse primeur voor deze boot. Om het 50-jarig jubileum een extra feestelijk tintje te geven, introduceert de werf ook nog een speciaal jubileummodel.

Gebruikte jachten
Naast nieuwe modellen, kunnen bezoekers tijdens Motorboot Sneek ook gebruikte jachten en jachten in aanbouw bekijken. U kunt de voorjaarseditie van Motorboot Sneek op 12, 13 en 14 april van 10.00 tot 17.00 uur bezoeken. De toegang is gratis.  www.motorbootsneek.nl.

Motorboot Sneek 2 Motorboot Sneek 2
Motorboot Sneek 1 Motorboot Sneek 1