HELP MARK SLATS NAAR FINISH SAILING4CANCER

SCHEVENINGEN- Afgelopen week finishte in Les Sables-d’Olonne in Frankrijk, na een non-stop, solozeilrace om de wereld Mark Slats. De zeiler werd tweede in de bijna onmenselijke Golden Globe Race. Naast finishen begon Mark met een missie aan deze race: minimaal 50.000 euro bij elkaar zeilen voor Sailing4Cancer. De teller (https://actie.avlfoundation.nl/sailing4cancer) staat op dit moment op zo’n 28.000 euro. 

Een geweldig bedrag, natuurlijk, maar wat zou het mooi zijn als het Mark lukt om binnenkort een cheque van minimaal 50.000 euro aan de onderzoekers van de Anthonie van Leeuwenhoek Foundation te kunnen overhandigen. Het geld is bestemd voor onderzoek naar goedkopere medicijnen voor de behandeling van kanker.

Tijdens de Golden Globe Race trotseerde Mark trotseerde wekenlange windstiltes, stormen met metershoge golven, sloeg meerdere malen met zijn boot plat en raakte zelfs gewond. Het gebeurde allemaal buiten het zicht van de camera’s. En die lijken tegenwoordig een noodzaak wil je een bijzondere prestatie koppelen aan een goed doel en ook nog succesvol zijn. Een mooi voorbeeld is Maarten van der Weijden die met zijn Elfstedentocht met de camera’s op zijn badmuts werd gevolgd, de eindstreep niet haalde maar wel miljoenen euro’s bij elkaar zwom.

Online veiling

Wat zou het mooi zijn als we als watersporters en zeilliefhebbers een gebaar maken en Mark steunen om ook zijn goede doel te halen. Op initiatief van Watersport-TV zijn we bezig met de voorbereidingen van een (online) veiling. Het idee is om een aantal bijzondere kavels onder de hamer te brengen, zoals de laarzen waarmee Mark de wereld rond is gezeild en een meet & greet aan boord van zijn boot Ohpen Maverick. We hebben al enkele unieke kavels aangeboden gekregen. Heb jezelf iets unieks dat we mogen veilen of een leuk idee dat geld kan opleveren? Laat het weten en stuur ons een bericht (klik hier) (mailto:info@watersport-tv.nl) met je voorstel en contactgegevens en wij nemen zsm contact met je.

20180712-GGR-Lanzarote-drop-off8_large 20180712-GGR-Lanzarote-drop-off8_large