VAAR MEE MET PRAKTIJKDAG WADDENZEE

HARLINGEN- Op zaterdag 23 maart organiseert ScheepsWijs Vaarcursussen samen met Varen doe je Samen! vanuit Harlingen een unieke en leerzame praktijkdag op de Waddenzee. De dag is speciaal voor watersporters die komend seizoen voor het eerst het Wad op willen met hun eigen schip. De inschrijving is geopend!

Tijdens deze praktijkdag maken de cursisten een overtocht van Harlingen naar Terschelling en terug, met een ‘gewone’ veerboot. Ook een bezichtiging van de brug is onderdeel van de tocht. Aan boord krijg je een leuke opdracht om je kennis over de Waddenzee te vergroten. 

Op Terschelling

Aangekomen op Terschelling wordt een lunch geserveerd waarna diverse presentaties volgen, onder meer een lezing van Marianne van der Linden, auteur van het ‘Handboek Varen op de Waddenzee’. Daarna varen de deelnemers terug naar Harlingen met een ‘snelle veerboot’.

Onderwerpen die tijdens de praktijkdag Waddenzee aan bod kunnen komen zijn:

Vaargedrag van zeeschepen, vissers en charterschepen op de Waddenzee 

Gewenst vaargedrag recreatievaart 

De stroomgeleidingsdam ‘Pollendam’ en recreatiegeul het ‘Hanerak’ 

Vaarregels en veiligheid 

Betonning, aanbevolen routes voor de recreatievaart 

Verboden gebieden, mosselpercelen en MZI’s 

Marifoongebruik, uitluisterplicht en meldposten op het Wad 

Veilig navigeren op de Waddenzee

Praktische informatie

Datum: 23 maart 2019

Tijd: 9.15 – 17.30 uur 

Plaats: Harlingen 

Kosten:  € 97,50,- pp

Inschrijven

De kosten voor deze Praktijkdag Waddenzee bedragen € 97,50 per persoon inclusief het kaartje voor de veerboot en bezichtiging brug, koffie, thee, lunch, interessante voorlichting, scheepswijzertje en ervaren begeleiders. Wie zich vóór 1 maart 2019 inschrijft, krijgt €7,50 korting en betaalt slecht € 90,-. Je kunt je aanmelden via het inschrijfformulier praktijkdag Waddenzee. De aanmelding is pas definitief na ontvangst betaling. Informatie hierover vindt u op het inschrijfformulier (klik hier) (https://www.varendoejesamen.nl/aanmelden-praktijkdag-waddenzee). Na uw complete aanmelding ontvangt u per mail praktische informatie zoals routebeschrijving, parkeren en het programma. Het aantal deelnemers is beperkt, dus wacht niet te lang met boeken want vol is vol! 

Praktijkdag Praktijkdag