BOTENBOUWER MENKEN OVERSTAG VOOR DAYSAILER

''De Flyer 33 is zo mooi, dat had ik nooit zelf kunnen bedenken...''

TER AAR- Bernard Menken liep al enkele jaren met het idee van een daysailer rond. ”Ik weet hoe intensief het opstarten van een nieuw model is, en met de fors stijgende omzet en dagelijkse drukte kon ik hier onvoldoende tijd voor vrij maken.” stelt Menken. ”Toen kreeg ik de Flyer33 in het zicht. Deze boot is zo mooi en zeilt zo goed, dat had ik zelf nooit zo goed kunnen bedenken.”

Expertise
De Flyer33 is door Dykstra Naval Architects ontworpen in opdracht van voormalig wereldkampioen in de Cadet-klasse Rutger Mohr. De ervaringen van een top-zeiler en de expertise van ’s werelds meest gerenommeerde ontwerper heeft geresulteerd in een onwaarschijnlijk mooi gelijnde boot, die ook nog eens adembenemende zeileigenschappen heeft.
”En wij kunnen hem concurrerend bouwen. Net als bij onze lijn motorboten zie je aan de Flyer dat de ontwerper de opdracht heeft gekregen om iets moois te maken, en niet iets wat voordelig te bouwen is.” vervolgt Menken. ”Dus conceptueel sluit de boot perfect aan op onze modellen. En op onze klantenkring. Het moet lekker varen, mooi zijn en iets oproepen wat de meeste andere boten missen.” Kort geleden zijn we tot zaken gekomen en hebben we het project Flyer33 overgenomen.

Komend seizoen is de Westeinder de thuishaven voor de Flyer33 en is ze voor proefvaarten beschikbaar. 

507d67ec2f6ce 507d67ec2f6ce
5 5