HISWA TE WATER LOOPT NU AL VOL

Exposanten moeten snel beslissen

LELYSTAD- Terwijl de organisatoren van de voorjaarsbeurzen hun best moesten doen om exposanten over de streep te trekken, lijkt bij de Hiswa te water sprake van het omgekeerde. De Bavatiahaven is voor de 36e editie die van 4 tot en met 8 september wordt gehouden, al bijna geheel gevuld.

Exposanten die op de Hiswa te water 2019 een plekje willen om hun primeurs te tonen, zullen niet te lang moeten wachten. De organisatie laat weten dat van de beschikbare ligplaatsen al ruim 90 procent is gereserveerd c.q. vastgelegd/verkocht. 

De Hiswa te water werd afgelopen jaar voor de eerste maal in de Bataviahaven gehouden. Vooraf waren er critici die hun bedenkingen hadden over de verhuizing van Amsterdam naar Lelystad. Maar het pessimisme maakte snel plaats voor enthousiasme nadat de watersportshow van start was gegaan. Op de kade en de steigers gonsde het van de positieve berichten. De nieuwe locatie, de indeling van de haven, de aankleding, het brede aanbod aan boten, de diversiteit aan kade exposanten en natuurlijk het proefvaren, alles leek bij te dragen aan een positieve sfeer. De Hiswa te water trok uiteindelijk ruim 22.500 bezoekers en veel belangrijker er werden door de exposanten ook goede zaken gedaan.

Het succes van de eerste editie in Lelystad helpt de organisatie nu voor de komende beurs. Maar bezorgt de organisatie ook hoofdbrekens. Het nu al grote aanbod aan schepen en de aanhoudende vraag naar liglaatsen betekent voortdurend schuiven met de haven indeling. Maar Alex Hoeve, hiervoor verantwoordelijk, doet het graag. Met nog een half jaar te gaan, lijkt het erop dat hij op korte termijn bij de Bataviahaven een bordje kan ophangen: VOL.

 

HISWA te water HISWA te water