JACHTHAVEN WATERLAND NU OP TWEE LOCATIES

Nieuwe stadswijk straks op locatie oude haven

MONNICKENDAM- Jachthaven Waterland en Jachthaven Hemmeland zijn sinds 7 januari één haven met twee locaties onder de vlag van Waterland. 

Door de ontwikkeling en uitbouw van het project Galgeriet, zal op de grond van Jachthaven Waterland een nieuwe stadswijk gebouwd worden. De huidige locatie Waterland zal dan ook op termijn verhuizen naar de Hemmeland locatie.  De watersportbedrijven die nu op Galgeriet 5 (Jachthaven Waterland) gevestigd zijn, zullen ook verhuizen naar locatie Hemmeland. Voordat de bedrijfsverplaatsing echter kan beginnen, moet er nog een hoop gebeuren. Het eerste grote project is de bouw van een loods en bedrijvengebouw. Zodra deze gereed zijn, zullen Waterland Yacht Service, Halver Sails en Jachtservice de Waterman zich vestigen op deze nieuwe locatie op Jachthaven Hemmeland.

”Het terrein op locatie Hemmeland zal in de komende jaren ontwikkeld worden tot een nieuw full-service nautisch centrum van Jachthaven Waterland met ruim 800 ligplaatsen”, aldus Nienke Zetzema. ”De afgelopen weken hebben we de locatie Hemmeland opgeruimd voor de start van het seizoen. We hebben zin in een mooi seizoen en in deze unieke mogelijkheid om een nieuwe jachthaven te bouwen. We nodigen iedereen van harte uit voor onze Open Havendag op zaterdag 4 mei.”

 

Fotografie Watersport-TV

IMG_7949 IMG_7949
IMG_7957 IMG_7957
IMG_7964 IMG_7964
IMG_7965 IMG_7965