STROMMA ZET KOERS VERGROENING VOORT

“Het streven is dat in 2025 onze gehele vloot elektrisch vaart…”

AMSTERDAM- Stromma Nederland zet haar koers op vergroening voort. Half april verwelkomt het rondvaartbedrijf haar 21e elektrische boot terug in de Amsterdamse grachten.

“De M.C. Escher is nog steeds een mooie klassieke rondvaartboot, maar onder de motorkap is alles nu hypermodern: het schip vaart volledig uitstootvrij en fluisterstil. Hiermee voldoet de boot aan de standaard van morgen. Het streven is dat in 2025 onze gehele vloot elektrisch vaart. Echter, de snelheid van de verduurzaming van de vloot is in gevaar door onzekerheid waarin we sinds 2013 verkeren over het toekomstige vergunningenbeleid. Ondanks dat is de bereidheid om verder te investeren groot,” aldus Peter Duwel, CEO van Stromma Nederland. Het schip uit 1996, dat ruimte biedt aan 80 passagiers, kan zo’n tien tot twaalf uur varen en moet daarna weer ongeveer zeven uur opladen. De ombouw van het schip nam zo’n vier maanden in beslag.

Tweede leven, emissie-vrij
De ‘refit’ van de M.C. Escher is een goed voorbeeld van circulaire economie, wat door Stromma Nederland van harte wordt omarmd. “Genieten van Amsterdam op haar mooist, op een zo duurzaam mogelijke manier, dat is waar het bij ons al 35 jaar om draait. Ooit begonnen we met de spierkracht aangedreven waterfiets, daarna de Hop on-Hop off boten op aardgas, elektrische sloepen en de aller schoonste diesels. Inmiddels is de techniek dus zover dat ook de grote schepen elektrisch kunnen varen en kunnen we onze bestaande boten een tweede leven geven, emissie-vrij,” aldus Peter Duwel.

Meer informatie www.stromma.nl

stromma stromma