RUIM DERTIG SCHEPEN BIJ EERSTE SAIL OP SCHEVENINGEN

SCHEVENINGEN- Van 20 t/m 23 juni vindt de eerste editie plaats van Sail op Scheveningen. Als finish van de Liberty Tall Ships Regatta (https://sailtraininginternational.org/event/liberty-tall-ships-regatta-2019/) verwelkomt de Haagse badplaats ruim dertig grootse zeilschepen. Tijdens het vierdaagse evenement vinden allerlei activiteiten plaats, zoals een parade van bemanningsleden en de mogelijkheid gratis de schepen te betreden. 

De Liberty Tall Ships Regatta 2019 valt samen met de 75ste verjaardag van D-Day en start daarom 17 juni in de Normandisch havenstad Rouen. Drie dagen later, op donderdag 20 juni, arriveert de vloot van zo’n dertig grootse zeilschepen in de haven van Scheveningen. Met de Sail-In Parade, die plaatsheeft van 11.00 tot 13.00 uur, start de eerste editie van het internationale maritieme evenement Sail op Scheveningen.

De historische schepen zijn niet alleen van dichtbij te bewonderen, maar ook voor iedere bezoeker gratis te betreden. De vloot bestaat onder meer uit replica’s van Spaanse en Russische schepen uit de Gouden Eeuw en een unieke verzameling marineschepen uit Brazilië, Frankrijk, Mexico, Oman, Roemenië en de Verenigde Staten. Tien van de Tall Ships zijn voor het eerst in Nederland. Het is dan ook bijzonder dat je ze gratis kunt betreden. Voor een werkelijk unieke zeilervaring op zee kun je bovendien een kaartje kopen voor een tocht op een van de grootse schepen.

Bij Sail op Scheveningen bruist de Haagse badplaats vier dagen lang met bijzondere activiteiten, zoals straattheater en speciale catering door de lokale horeca. Dagelijks slotstuk is een spectaculaire vuurwerkshow. Het maritieme evenement wordt zondag 23 juni vanaf 16.00 uur afgesloten met de feestelijke Sail-Out Parade. Vanaf de Scheveningse haven, de kade en het strand zwaaien de bezoekers de imposante schepen en haar bemanning uit en wensen hen een behouden vaart.

Europa voor Pier en Kurhaus Europa voor Pier en Kurhaus
Tall Ship bij vuurtoren met zonsondergang Tall Ship bij vuurtoren met zonsondergang
Tall Ship voor Pier en Kurhaus Tall Ship voor Pier en Kurhaus
Tall ships bij havenmond Tall ships bij havenmond
Tall ships varen uit havenmond Tall ships varen uit havenmond