250e LOGICAM II MOTORJACHT VAN STAPEL BIJ LINSSEN

MAASBRACHT- Het 250e LOGICAM II Linssen motorjacht is van stapel gelopen op de werf in Maasbracht. De Grand Sturdy 45.0 AC met bouwnummer 3457 zit nu in de laatste fase van productie, waarna het schip in het voorjaar aan haar trotse eigenaar zal worden overgedragen.

Linssen Yachts bouwt luxe stalen motorjachten in serie op basis van de in-house ontwikkelde LOGICAM® (Logistics and Computer-Aided Manufacturing) flow-productietechnologie. De Maasbrachtse jachtbouwer startte deze baanbrekende innovatie al in 2005, aansluitend aan en gebaseerd op het succes van de eerste modellen (29.9 AC en Sedan) uit de Linssen ‘9’-serie.

Na de staalbouw en conservering schuiven de in aanbouw zijnde jachten door middel van een ingenieus rail & cradle-systeem, met cycli (takttijden) van een bepaald aantal dagen, door de productiehal naar het volgende bouwstation. Simpel gezegd: de specifieke vakdiscipline gaat niet naar de boot, maar de boot komt naar die discipline. 

Het LOGICAM®-proces werd in de loop van de jaren verfijnd en doorontwikkeld voor de cascobouw alsook voor de afbouw van de grotere Linssen-modellen. Met dit baanbrekende proces veranderde Linssen voorgoed het gezicht van de traditionele Nederlandse stalen jachtbouw, waarbij het niet alleen gaat om een efficiënt bouwproces, maar ook om het – voor de stalen jachtbouw – unieke Europese distributie- en servicenetwerk van Linssen.

Droomschip!
De seriematig gebouwde casco’s zijn aan de hand van een veelomvattende optielijst zodanig te specificeren dat er uiteindelijk weer individuele jachten ontstaan. Zo is elke nieuwe Linssen weer een unieke, individuele creatie.

De stelselmatige standaardisatie van componenten en de prefabricage van technische modules zorgen voor een constante productkwaliteit en een hoog afwerkingniveau. Het sleutelwoord is modulebouw, waarbij in het proces stappen zijn geprogrammeerd waarin de modules vóór de inbouw of montage in het schip eerst beoordeeld en getest worden.

Standaardisatie maakt een betrouwbare storingsdiagnose mogelijk. Een fijn gevoel voor de eigenaar wanneer hij met zijn schip onderweg is naar een verre bestemming!

Productielijnen
Op de Linssen-werf zijn er thans in drie hallen LOGICAM®-productielijnen operationeel. Op de LOGICAM® I-lijn worden alle modelvarianten tot en met 35’ gebouwd, op LOGICAM® II de modellen tussen 40’ en 45’, en op LOGICAM® III de grote modellen boven 45’.

LInssen 1 LInssen 1
LInssen 2 LInssen 2