MUSTO SKIFF WORLDS MET NU AL 100 BOTEN

Internationale zeiltop in juli in Medemblik

MEDEMBLIK-  Van 8 tot en met 13 juli worden de wereldkampioenschappen in de MUSTO Skiff klasse in Medemblik gehouden. Nog net voor de ‘early bird’ deadline van 4 april zijn al 100 van deze spectaculaire eenmansboten ingeschreven voor het evenement.
De deelnemers voor deze World Sailing (voorheen ISAF) worlds komen behalve uit Europa (groepen uit Nederland, Duitsland, Engeland, Zwitserland, Noorwegen, België, Ierland en Spanje staan in de startblokken) ook uit de Verenigde Staten, Zuid Afrika en Australië.
De MUSTO Skiff klasse is een door de Duitser Dr. Joachim Harprecht (een bekende bouwer van o.a. Contenders) in 1999 ontworpen eenmansboot uitgerust met trapeze, rekken een doorgelat grootzeil en een gennaker. Zowel aan de wind als ruime wind kan er geplaneerd worden met deze skiff en ruime wind zijn snelheden van 20 knopen en meer geen uitzondering. Zeilen met een skiff, waarvan er inmiddels 500 zijn gebouwd door  Ovington boats (UK,  geeft zeilers een enorme uitdaging. Daarnaast is het een zeer levendige klasse. Door de wereldwijde verspreiding is deze spectaculaire eenmansboot sinds 2007 een World Sailing Recognised Class.
Naast de grote vloten in Engeland en Duitsland is er ook in Nederland een kleine maar groeiende klasse ontstaan in de afgelopen jaren en 11 van deze zeilers hebben zich al ingeschreven voor ‘hun’ Worlds. Vorig jaar toen een groep het bid voor het WK indienden en won hebben 8 van de Nederlandse zeilers hun boten in Andijk gestationeerd om samen te kunnen trainen en zeilen op het water van Medemblik.

Voor indruk van de boot en het WK:
https://youtu.be/KQElwtS_36A
 


Voor meer informatie:
https://www.10thmustoskiffworlds.com/
https://www.mustoskiff.nl/

Musto Skiff Musto Skiff
POSTER_10TH_WORLDS_DEF-12png-e1535048151591 POSTER_10TH_WORLDS_DEF-12png-e1535048151591